Home » Internet » Brug SkyDrive som YouSendIt
Brug SkyDrive som YouSendIt

Brug SkyDrive som YouSendIt

Share

Mange anvender YouSendIt og lignende tjenester til at udveksle store filer med, når de sender mails. De færreste tænker over, at de har de samme muligheder på Windows Live SkyDrive. I tilgift får du en hel masse andre smarte muligheder, som de andre ikke kan give dig!

Hvad gjorde du, sidst du skulle sende en meget stor fil eller en bunke billeder til en af vennerne via internettet? Jo, højst sandsynligvis valgte du at bruge en webbaseret tjeneste som f.eks.

YouSendIt til at gemme billederne på og så sende et link til filen eller billederne til vennerne pr. mail. Det er i hvert fald den løsning, de fleste vælger, når de får et pludseligt behov for hurtigt og effektivt at dele filer med en anden over afstanden.

YouSendIt og lignende tjenester fungerer i praksis som en ekstra harddisk i skyen. De er gratis at anvende, så længe filerne ikke overstiger en vis størrelse, men kræver, at du opretter dig som bruger.

YouSendIt kan du maksimalt sende filer på op til 2 GB gratis. De har også en begrænsning på, hvor mange filer du må sende om måneden. Sender du over 40 GB om måneden, eller vil du sende filer på over 2 GB, skal du til lommerne.

SkyDrive er smartere

Men rent faktisk har du allerede adgang til en meget større og endnu smartere harddisk i skyen, end YouSendIt og de andre tjenester tilbyder dig – også selvom du betaler for dem.

Det er selvfølgelig Windows Live SkyDrive, jeg tænker på – og alle med et Windows Live ID har hele 25 GB at gøre godt med – helt gratis! Så har du en Messenger-konto, har du også 25 GB SkyDrive til rådighed.

Se også:  Routere [STORTEST]: Sæt turbo på dit Wi-Fi-netværk

Det bedste er, at SkyDrive er meget smartere end de webbaserede tjenester, du normalt benytter som mellemstation, når du sender store filer til andre. For det første er der væsentlig mere plads, og anvender du Hotmail, er SkyDrive totalt integreret i brugergrænsefladen, så du kan sende f.eks. billeder som smarte gallerier i mailen og have de originale billeder liggende på SkyDrive og på den måde dele dem med vennerne.

Du kan også organisere dine filer, lige som du har lyst til. Du kan oprette alle de mapper, du har brug for, og du kan tildele forskellige rettigheder til mapperne, så nogle mapper kun kan ses af dig, og andre af lige præcis dem, der har brug for indholdet i mappen.

Så snart du har delt mappen med dem, der skal have adgang til filerne, sender SkyDrive et link til dem, og de kan så tilgå filerne. Og er det et Office-dokument, kan de tilmed åbne det med Office Web Apps og rette i det uden at downloade dokumentet og åbne det i Microsoft Office på deres egen computer.

Ja, de behøver faktisk slet ikke at have Microsoft Office installeret overhovedet for at kunne åbne og arbejde i dokumentet. I kan tilmed have dokumentet åbent samtidig og arbejde flere i det og se, hvilke rettelser hver enkelt bruger foretager.

Se, det er da meget smartere end at bruge en anden webbaseret tjeneste til at sende dine store filer med!

Se også:  En enkelt kunde var skyld i det globale netnedbrud

Sådan bruger du SkyDrive til at dele store filer med!

1 Log på Windows Live SkyDrive

Start med at åbne Internet Explorer, og skriv www.skydrive.com. Log in med det samme LiveID, som du anvender til Windows Live Messenger. Har du de venner på Messenger, som du vil sende filerne til, kan du tilmed dele dem direkte fra Messenger, så snart filerne er lagt på SkyDrive.

[pt id=’2016262′ size=’large’ link=’file’]

 

2 Opret en mappe til filerne

Når du er logget ind på SkyDrive, klikker du på Ny øverst til venstre og vælger Mappe. Giv mappen et sigende navn i Navn-feltet. Lige under Navn-feltet kan du se, at der står Delt med: Kun mig. Klikker du på Erstat-linket, kan du ændre rettighederne for, hvem der må se filerne i mappen.

[pt id=’2016275′ size=’large’ link=’file’]

 

3 Tilpas rettighederne

Ved hjælp af skydeknappen øverst kan du bestemme, hvilke af dine Messenger-kontakter og Facebook-venner, der må kunne se mappen, samt hvilke rettigheder de har til filerne i mappen. Du kan også tilføje en hvilken som helst mailadresse i Tilføj yderligere personer-feltet nederst og give hver af dem separate rettigheder til mappen.

[pt id=’2016276′ size=’large’ link=’file’]

 

4 Overfør billeder, og giv vennerne besked

Klik på Næste-knappen, og træk de filer over i rammen, som du ønsker at overføre. Når filerne er overført, klikker du på Fortsæt-knappen. Så vises indholdet af mappen, og du kan nu sende en mail til vennerne ved at klikke på Fortæl det til andre-linket over billederne. Du kan tilføje flere modtagere i Til-feltet. De får automatisk tilladelse til at se billederne, hvis de ikke allerede har adgang til mappen.

[pt id=’2016277′ size=’large’ link=’file’]

 


TAGS
e-mail
Guide
Internet
mail
SkyDrive
Tips og trick
YouSendIt

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S