Home » Software » Brug iTunes til alle medier
Brug iTunes til alle medier

Brug iTunes til alle medier

Share

iTunes er et fantastisk program til alle dine multimedier. Det håndterer både din musik og dine videofiler

iTunes, nu i version 10, er et rigtigt godt redskab til at håndtere både musik og video. Mange Windows-brugere har det installeret, fordi de også har en iPod eller iPhone, men programmet kan bru-ges til meget andet end blot at overføre indhold til disse mobile enheder. Programmet håndterer musik og video rigtig godt og er på mange måder et supergodt alternativ til Windows Media Player eller Windows Media Center. iTunes kan håndtere de fleste musik- og videoformater, for eksempel kan det konveretere en .wav-fil til MP3, så snart filen er lagt ind i iTunes (se punkt 5). iTunes er ikke kun god til at håndtere musik og video – du kan også købe begge dele online direkte fra programmet!

[pt id=’2020702′ size=’large’ link=’file’]

 

1 Installer nyeste version

Du skal bruge den nyeste version af iTunes. Gå til www.apple.dk/itunes/download for at hente den. Websiden finder selv ud af, hvilken version af Windows du har, også om det er en 32- eller 64-bit-version. Så det er bare at trykke på Hent Nu-knappen og sige Kør når .exe filen er klar.

[pt id=’2020704′ size=’large’ link=’file’]

 

2 Importindstillingerne

Ved kopiering af en cd til iTunes, er der flere fil-formater. De fleste benytter standardvarianten af AAC eller MP3. Klik Rediger > Indstillinger > Generel > Import-indstillinger og vælg fra listen. Her kan du også vælge kvaliteten 196 kbps, som er bedre end standarden128kbps.

[pt id=’2020705′ size=’large’ link=’file’]

 

3 Vælg bibliotek

Når iTunes er installeret, laver den sit eget bibliotek, hvor den gemmer dine filer. Men måske har du allerede et musik- og videobibliotek på din pc. Under Indstillinger kan du vælge Avanceret og under Placering af mappen iTunes kan du klikke Skift og vælge den mappe, du ønsker.

[pt id=’2020706′ size=’large’ link=’file’]

 

4 Kopier et album

Du kan enten kopiere en cd til dit iTunes-bibliotek eller importere musikken manuelt som digitale filer. Vil du kopiere en cd, skal du blot lægge den i drevet, vente på at et vindue dukker op og svare Ja. Numrene importeres og får et grønt “hak”, når de er færdige.

[pt id=’2020707′ size=’large’ link=’file’]

 

5 Importer musik og video

For at importere en fil skal du først kopiere den til dit bibliotek. Tryk på Filer > Føj mappe til bibliotek. Søg efter den ønskede mappe, og tryk Vælg Mappe. iTunes vil nu importere filerne hurtigt og lægge musik eller videoer i de rigtige mapper – og i alfabetisk rækkefølge.

[pt id=’2020708′ size=’large’ link=’file’]

 

6 Tilføj covers

Ved videoer viser iTunes-ikonet første billede, men iTunes kan sættes til at hente covers, selvom de er ikke altid korrekte. Vil du gøre det manuelt, skal du finde billedet online og derefter hive det hen over den relevante sang, højreklikke og vælge Vis Info > Billeder > Tilføj.

[pt id=’2020709′ size=’large’ link=’file’]

 

7 Organiser med iTunes

Du kan få iTunes til at organisere dine mapper med filer ved at klikke på Rediger > Indstillinger > Avanceret. På den måde kan du ændre en sangs flueben i iTunes. Navnet ændres i mappe eller fil til samme navn, som du har givet det. Hermed sikres, at de hedder det samme begge steder.

[pt id=’2020710′ size=’large’ link=’file’]

 

8 Konverter musikfiler

Hvis du ønsker at have samme type musikfil i hele dit bibliotek, kan du gøre det. Vil du konvertere en wav-fil i iTunes til AAC, kan du vælge alle i biblioteket, højreklikke på de valgte filer og vælge Opret AAC-version. Processen kan godt tage lidt tid afhænig af, hvor mange filer du har valgt.

[pt id=’2020711′ size=’large’ link=’file’]

 

9 Importer video manuelt

Hvis du vil kopiere en film fra en dvd ind i iTunes, kan du ikke gøre det ligesom sange på en cd. Du skal bruge en digital kopi. Denne fil skal kopieres til Film-mappen og herefter skal du kopiere samme fil via Filer > Føj mappe til bibliotek, som i punkt fem.

Se også:  Før, under og efter ferie: Den store sommerguide
[pt id=’2020712′ size=’large’ link=’file’]

 

10 Hent underholdning

iTunes er ikke kun musik og film, du selv har. Du kan købe sange, album, film, tv-serier og andet og tilføje dem dit bibliotek på få minutter. Tryk på iTunes Store under Butik i venstre kolonne, og når siden med iTunes Store kommer frem, kan du søge efter det, du ønsker at købe.

[pt id=’2020713′ size=’large’ link=’file’]

 

11 Administrer dine køb

Køb af musik eller film sker med klik på Køb-knappen (her ses også prisen). Du kan både købe og leje film eller tv-serier. Når overførslen begynder, kan du se processen i Overførsler under Butik. Du kan sætte en overførsel på pause ved at trykke på ikonet længst til højre.

[pt id=’2020714′ size=’large’ link=’file’]

 

12 Deling i hjemmet

iTunes kan håndtere endnu mere via Deling i hjemmet. Herfra kan du faktisk lave flere iTunes-biblioteker og dele dem mellem dine computere. Tryk på Deling i hjemmet under Fælles-menuen i venstre kolonne. Log-in via dit Apple ID, og vælg Opret deling i hjemmet.

[pt id=’2020715′ size=’large’ link=’file’]

 

13 Stream dine filer

Du kan streame musik og video fra en computer i netværket til en anden. Du kan også få iTunes til at gøre alle køb tilgængelige på alle computere, der har Deling i hjemmet. For at gøre det skal du under Indstilinger vælge det bibliotek, du ønsker gjort tilgængeligt.

[pt id=’2020716′ size=’large’ link=’file’]

 

14 Fjernbetjening

Du kan styre alt, du har i iTunes fra din computer, men Apple har også en Remote-app til iPod touch, iPhone og iPad. Du kan hente den gratis applikation iTunes Store og tilslutte den enhed (for eksempel iPod), du bruger til dit trådløse netværk. Klik på Tilføj et iTunes-bibliotek, og du vil få en 4-cifret kode. Nu skal du vælge den enhed, du bruger i iTunes, i venstre kolonne under Enheder og taste den 4-cifrede kode, som der anmodes om. Applikationen viser samme information uanset, om du benytter en iPad-skærm eller en mindre skærm på en iPhone/iPod – du kan bare se mere af den på en iPad.

[pt id=’2020717′ size=’large’ link=’file’]

 

15 Fjernstyr det hele

Når først Remote-app’en er installeret, kan du se dit iTunes-bibliotek på enheden (forudsat computeren med iTunes er tændt). Du kan bladre gennem menuer ganske som i computeren, søge på kunstnere, album, spillelister, genrer og så videre. Du kan også bruge Søg-knappen nederst, hvis du vil finde noget specifikt. Måske en kunstner eller et nummer.

[pt id=’2020718′ size=’large’ link=’file’]

 

16 Så skal der nydes

Du kan nu bruge iTunes som dit hovedprogram til at håndtere audio og video i Windows. Du kan synkronisere med iPod, iPad eller iPhone meget enkelt gennem USB-kabel, men kan også vælge at synkronisere alle dine filer trådløst. En funktion, der er tilgængelig i det nye iOS 5 system.

[pt id=’2020719′ size=’large’ link=’file’]

 

Apple ID

Se også:  Under ferien: Beskyt dit udstyr i ferielandet

En konto, du skal bruge i iTunes Store, når du skal hente musik og videoer. Man bruger den også, når man skal lave en opsætning på iPod Touch, iPhone eller iPad.

Bibliotek

Viser, hvor dine musik og videofiler er gemt. I iTunes er det ofte C:BrugereDelte filerMusik.

Deling i hjemmet

Er en ny funktion i iTunes 10, der giver mulighed for at dele dit iTunes bibliotek med andre på samme Wi-Fi netværk. Herunder også det, der er købt i iTunes Store.


TAGS
Guide
iTunes
musiktjeneste
Tips og trick
Windows 7
Windows Vista
windows XP

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S