Home » Betalingssoftware » Brug Excel til at indrette din bolig
Brug Excel til at indrette din bolig

Brug Excel til at indrette din bolig

Share

Hvis du spekulerer over, om skrivebordet passer ind i hjørnet, eller om sofaen kan stå op ad endevæggen, så er Excel det helt rigtige sted at begynde, før du flytter rundt på møblerne

Ommøblering af hjemmet kan udløse rene Gøg og Gokke-scener, når skriveborde, stole og andet møblement skal have en ny plads, som efterfølgende viser sig at være for lille. Men der findes en nem måde at tjekke, om tingene kan være der, før end du trækker i flyttetøjet. Med Excel kan du lave enkle og justerbare grundplaner og boligskitser.

Ved at justere cellerne i Excel til at være ligesidede, kan du bruge gitteret til at efterligne dit værelse eller sågar hele huset med optegning af vægge og objekter, som repræsenterer møbler, døre og meget mere. Gem siden, der kan bruges som skabelon igen og igen.
Du skal bruge et målebånd og en notesblok til at notere rum og møblers dimensioner.

[pt id=’2024063′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Datatids bedste tipGenerelt skal du overestimere størrelser ellers opdager du hurtigt hvordan paneler og skæve vægge sluger pladsen.”‘]

Datatids bedste tipGenerelt skal du overestimere størrelser, ellers opdager du hurtigt, hvordan paneler og skæve vægge sluger pladsen.

1 Regneark er firkantede

Åbn Excel og gå til “Sidelayout” – det vil sige det sted, hvor der vises “Dobbeltklik for at tilføje sidehoved”. Herefter skifter du til den traditionelle enkelsidevisning ved at vælge Vis > Normal. Klik på det øverste venstre hjørne af regnearket for at markere hver celle. I næste trin justerer du størrelsen af disse celler.

[pt id=’2024064′ size=’large’ link=’file’]

 

Før musen hen over den vandrette linje mellem celle 1 og 2, hvilket ændrer formen til en pil op og ned. Klik og hold venstre museknap nede – det kan være en smule svært, men flyt musen lidt op, indtil der står 10 pixels. Gentag nu dette for den lodrette linje mellem celler A og B for at få et gitter, som er 10 x 10.

[pt id=’2024065′ size=’large’ link=’file’]

 

Hver firkant repræsenterer den måleenhed, du ønsker. For eksempel er størrelsesforholdet 10 cm pr. kvadrat et godt mål til værelser. Vi laver først en skala. Vælg en enkelt række af celler fra A til J – dvs. 10 x 100 cm. I båndet skal du vælge Indsæt > Figurer > Rektangel og derefter markere dit valg med et rektangel.

[pt id=’2024066′ size=’large’ link=’file’]

 

Vælg rektanglet og gå op i båndet. Her vælger du Tegnefunktioner > Formater > Juster > Fastgør til gitter. Zoom ind. Vælg rektangel og tryk på [Ctrl] + [C] og [Ctrl] + [V] to gange. Derefter justerer du de nye kopier i en forskudt form. Marker disse, højreklik og vælg Gruppe > Gruppe …
select Group > Group…

Se også:  Nu kan du lave formler på en helt ny måde i Excel
[pt id=’2024067′ size=’large’ link=’file’]

 

Kopier skalaen og tag fat i det grønne håndtag for at dreje den 90 grader, så det er nemt at måle. Hvis du vil tilføje et rum, går du op i båndet og vælger Indsæt > Figurer > Rektangel. Brug skalaen til at tegne en skitse i den korrekte størrelse, her 340 x 370 cm. Vælg så Tegnefunktioner > Fyldfarve til figur > Ingen udfyldning.

[pt id=’2024068′ size=’large’ link=’file’]

 

Gentag sidste trin, men brug nu rektanglet til at tilføje optegningerne af alle møbler, du vil føje til rummet. Her har vi tilføjet en sovesofa, et skrivebord og et sæt reoler. Boksen, som symboliserer sovesofaen, er gennemsigtig for at markere, hvor møblet ideelt set kunne stå. Du kan også tilføje andre møbler som stole.

[pt id=’2024069′ size=’large’ link=’file’]

 

Tilføj placeringen af forhindringer såsom radiatorer eller en døråbning. Brug Indsæt > Figurer > Blokpile for at markere stikkontakter. Vælg Indsæt > Figurer > Streger for at markere, hvor døre åbner. For at vinkle dem korrekt skal du vælge Tegne-funktioner > Flere indstillinger for rotation og indtaste ”45°”.

[pt id=’2024070′ size=’large’ link=’file’]

 

Du bør nu have det færdige rum med alle dine møbler og inventar på plads. Dette giver dig mulighed for at rode, rotere og flytte elementerne rundt. Har du lyst til nye reoler? Jamen, så tjekker du bare, om de passer. Da du nu har lavet en skabelon, er det nemt at bruge den, næste gang du vil i gang med en møbelrokade.

[pt id=’2024071′ size=’large’ link=’file’]

 


TAGS
Excel
Guide
Tips og trick

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S