Home » Foto » Brug din fotos
Brug din fotos

Brug din fotos

Share

Giv billederne fra din store dag nyt liv og vær kreativ

Til livets store begivenheder som konfirmation, fødselsdag, fester og rejser bliver der taget et væld af fotos. I de sidste år bliver flere og flere af billederne taget af smartphones, som har fået stadig bedre fotoegenskaber.

Hvis du tager billeder under svage lysforhold, eller vil bruge dine billeder til andet end at dele dem digitalt, så er der ofte meget at hente ved at bruge et kompaktkamera eller spejlreflekskamera til de særlige lejligheder.

Mange nye digitalkameraer har fået smarte funktioner, der kan hjælpe dig med at tage bedre billeder. Der er blandt andet mange sceneindstillinger, så du hurtigt kan vælge, om du tager billeder af natur, gruppebilleder, i mørke og meget andet. Nogle kamera-er vælger også automatisk den rette indstilling for dig.

Vil du selv pille ved indstillingerne, kan du med fordel vælge et spejlreflekskamera, der med lidt tidsinvesting kan give dig fantastiske fotos. Også mange af de nye digitalkameraer har fået trådløse funktioner, så du ikke længere skal bøvle med ledninger eller flytte SD-kort, når du vil have dine pletskud fra kameraet over på computeren eller internettet.

Tag gode fotos

Uanset om du skyder fotos med et dedikeret kompaktkamera, spejlreflekskamera eller en smartphone, er der naturligvis nogle ting du kan gøre, for at dine billeder bliver bedre.

Et af de hurtige måder til bedre fotos af især mennesker, der sidder ved et festbord, børn og dyr, er, at du går lidt ned i knæ. Det giver et visuelt løft til dine billeder, og du slipper for en masse billeder af folks hovedbunde. De fleste billeder bliver også flottest, hvis du tager dem i bredformat – dette gælder især, hvis du også skyder videofilm. Prøv også at gå tættere på dine motiver i stedet for at bruge zoomfunktionen og se, om du kan få nogle spændende fotos.

Hvis du skyder fotos med en smartphone, kan du ofte stille skarpt ved at pege med fingeren på skærmen på det objekt, du vil have skudt skarpt på. Der findes også mange ekstra kamera-apps til smartphones, som kan give sjove og anderledes fotos såsom Instagram, der tager kvadratiske billeder med effekt.

Er der dårlige lysforhold, kræver kameraet ofte lidt længere tid til at tage billedet, og billederne bliver ofte rystet. Du kan naturligvis have et kamerastativ med dig, men et hurtigt tip er at hvile armen eller hånden på noget stabilt, når du tager fotos i meget dæmpet lys. De fleste gange bliver billederne også bedre, hvis du slår blitzen fra.

Billedjustering

Billedbehandlingsprogrammer kan i sidste ende også rette noget op på et billede, beskære det, fjerne røde øjne og bruges til at justere lys og farver. Et af de meget populære professionelle programmer er Adobe Photoshop, men der findes også en række alternative og gratis programmer, hvor du hurtigt kan justere din fotos. Et eksempel er Googles Picasa, der lader dig organisere, redigere og dele dine fotos.

Se også:  Sony Cyber-shot DSC-HX99 [TEST]: Småt er smukt – og dyrt

Vær kreativ

Når du har fået fanget nogle sjove, smukke og spændende øjeblikke af din store dag, er der mange gode muligheder for at give billederne nyt liv, så de ikke kun ender som en hurtig glemt sidebemærkning på Facebook eller som digitale data på din computer. Internettet og digitale fotos har gjort det utroligt nemt at uploade sine fotos til et væld af fototjenester, og udvalget er steget fra almindelige print til alt fra krus, musemåtter, T-shirts, kalendere, kortspil og mange andre ting.

En af de sjove nye ting, du kan brug dine fotos til, er at lave covers til din smartphone eller tablet. På den måde kan du designe dit unikke cover med dine egne fotos. Du kan også få printet dine fotos på madkasser, puder, tøjdyr, magneter til køleskabet eller som puslespil. Mulighederne er mange.
Har du taget særligt gode billeder, er en oplagt gaveidé eller idé til hjemmet at få lavet et print til væggen. Her er der også sket en stor udvikling, så du kan vælge at få lavet alt fra plakater, til lærredstryk og indrammede billeder, der får dine fotos til at se endnu mere professionelle ud.

Du behøver heller ikke kun at sidde foran din computer og designe dine egne fotoprodukter. Der findes også apps til iOS og Android fra for eksempel Cewe, så du kan redigere din fotobog, lave mobilcovers og andre fotoprodukter direkte fra din tablet eller smartphone.
Husk produkterne bliver ikke bedre end dine fotos…

Print dine egne fotos

Du kan naturligvis også vælge at købe en fotoprinter. Det giver dig mulighed for at printe, se og få dine fotos med det samme og er især praktisk, hvis du gerne vil justere billederne, efter du har set printet. Du kan nemt printe dine egne fotos, når du har lyst og for eksempel bruge dem til en skiftende kollage i dit hjem. Fotoprintere er faldet meget i pris, men det koster naturligvis at købe fotopapir og toner.

Del dine pletskud

Hvorfor holde dine gode billeder hos dig selv? Du kan nemt dele dine fotos på online fototjenester enten til en særlig udvalgt flok eller til alle, der gider kigge på dem. OneDrive er Microsofts bud på en sky-tjeneste, og her kan du oprette fotoalbums til deling til offentligheden eller bare til en udvalgt skare af dine venner. Flickr og Picasa er to dedikerede online fototjenester, som du kan bruge til at organisere og dele fine fotos med.

Har du et Apple-produkt, kan du bruge Apples egen fotodelingstjeneste iCloud, hvor du kan oprette streams med dine fotos. Her kan du også dele dem med dine venner, og har de Apple-enheder, får de besked hver gang, der er nye fotos i streamen samt kan selv tilføje dem. Du kan også lave en offentlig stream, så alle kan se dem fra en browser. Pinterest er en fotodelingstjeneste, der adskiller sig lidt fra de andre, da du her kan følge billeder indenfor forskellige kategorier på såkaldte boards eller opslagstavler.

Se også:  Sony RX100 VII [TEST]: Kompakt kamera af stærkeste kaliber

Med Sony DSC-W810 kompaktkamera kan du komme helt tæt på dine motiver med 6x optisk zoom og helt op til 48x digital zoom. Vidvinkel gør, at du kan tage fotos med et bredere udsnit af baggrunden samt lave panoramaoptagelser, hvor kameraet automatisk sætter flere fotos sammen. Der er Intelligent Auto-tilstand, der sørger for at vælge de mest optimale indstil-linger, ansigtsgenkendelse, så ansigter kan komme i fokus samt mulighed for at optage video i 720 p.

[pt id=’2034678′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype: Kompaktkamera
Opløsning: 20,1 megapixel
Video: Ja, 720p

Dette lækre spejlreflekskamera i hvid er utrolig nemt at bruge med indbyggede guider, der hjælper dig på vej med kamerafunktionerne. Canons Scene Intelligent Auto-teknologi sørger for, at kameraet automatisk vælger de bedste indstillinger ud fra analyser af dit motiv, og når du føler dig på sikker grund, kan du selv tage over. Du kan også skyde video i full HD, og på den indbyggede 3” trykfølsomme LCD-skærm kan du nemt få et overblik over dine fotos og betjeningen.

[pt id=’2034679′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype: Spejlreflekskamera
Opløsning: 18 megapixel
Video: Ja Full HD 1080P

Til festen, fodboldkampen, stævnet og andre oplevelser kan et
videokamera fange de særlige øjeblikke, og skal der gang i gaden og fart på, er dette actionkamera oplagt til at fange din verden på helt nye måder. GoPro Hero 4 Silver har indbygget touchskærm, hvor du kan styre kameraet ved at trykke og swipe på skærmen. Du kan få høj videoopløsning, og der er både indbygget Wi-Fi og Bluetooth, så du får et væld af trådløse muligheder.

[pt id=’2034680′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype: Action-videokamera
Videooptagelse: 1080p60 og 720p120

Hvis du vælger at bruge en smartphone til at tage billeder, kan du gøre dig selv en god tjeneste ved at vælge et, der har et godt kamera. Xperia Z3 har et stærkt 20,7 MP kamera med Sonys G-objektiv. Du kan desuden tage video i 4K-opløsning, og derudover får du en stærk Android-mobil med quad core-processor og vandtætte egenskaber.

[pt id=’2034681′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype: Smartphone
Skærm: 5,2”
Styresystem: Android
Kamera/video: 20,7 MP/4K-opløsning

Med en printer kan du selv printe dine egne fotos, og denne kan printe 10 x 15 cm fotos på ca. 20 sekunder. Der er indbygget Wi-Fi, så du nemt kan printe fra dine mobile enheder som smartphone, tablet og laptop samt NFC, så du hurtigt kan tilkoble NFC-understøttede enheder. Du kan også vælge at printe fra et hukommelseskort eller fra skyen via Pixma Cloud Link. Printeren kan desuden både scanne og kopiere.

[pt id=’2034682′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Produkttype: Alt i en-printer
Wi-Fi: Ja


TAGS
Canon
foto
GoPro
Sony

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S