Home » Printer » Brother QL-800 [TEST]: Professionel sort/rød labelprinter
Brother QL-800 [TEST]: Professionel sort/rød labelprinter

Brother QL-800 [TEST]: Professionel sort/rød labelprinter

Share

Med mulighed for at supplere traditionelt sort med en rød pangfarve bliver labels fra Brothers nye QL-800 termoprinter-familie endnu bedre formidlere af forskellige budskaber

Labels er big business. Tænk blot på, hvordan produkter plastres til med etiketter, der kan kommunikere alt fra prismærkning og lovpligtige advar-sler om farlig stråling til model/serienumre og unikke features.

Tilsvarende kan labelproduk-tion spænde fra professionelle trykkerier, hvis kapacitet opgives med seks, ni eller flere cifre, til en virksomheds eller families behov for at skilte og holde orden på tingene.

Nu også med rødt

Den mest iøjnefaldende feature ved Brothers nye QL-800-serie er muligheden for at printe både sort og rødt på den samme label. Det er ret unikt for termoprintere i denne klasse. Hvordan kan det lade sig gøre?

Det skriver producenten ikke noget om, måske fordi teknikken virker ganske enkel – når man lige har fundet opskriften. Alt om DATAs Departement for Undersøgende Journalistik (AODDFUJ) har ved hjælp af en lighter påvist, at en svag varmepåvirkning gør de specielle labels røde, mens lidt mere varme gør dem sorte.

Men det har givet kostet en betydelig udviklingsindsats at dosere varmen, så resultaterne bliver så gode, som det her er tilfældet. Og hvad skal man så bruge den ekstra farve til? Til at vække opmærksomhed og skabe fokus. Pristilbud, adresser, gæstekort er blot nogle få eksempler.

Et helt label-økosystem

Hvis behovet for labels er begrænset til adresser og skilte på klodsekasser, vil det nok være overkill at investere i den nye topmodel QL-820NWB til et mulehår under 2000 kr. (vejledende). Brother har modeller til langt under det halve, som kan klare den slags opgaver.

Se også:  Halvdelen af danskerne ville acceptere lønnedgang i bytte for fleksibelt arbejde

Hvis man vil udnytte mulighederne i firmaets P-touch Editor-software, er de forprogrammerede skabeloner et godt sted at starte. Med en ekstra indsats, som nok kræver en it-afdeling eller en label-nørd, bliver det muligt at integrere labelprint i en virksomheds eksisterende apps og software, bl.a. Microsoft Office. Til den slags løsninger tilbyder Brother Software Development Kits til Windows, iOS og Android.

Alle relevante platforme

De tre nye QL-8X0 printere har selvklart en USB-tilslutning til en computer. QL-810W har desuden Wi-Fi med AirPrint-understøttelse. Testmodellen QL-820NWB er yderligere udrustet med LAN-terminal, Bluetooth, LCD-skærm og indbygget 6 MB-hukommelse til skabeloner, så man kan printe f.eks. datoer og navne uden pc-opkobling. De to topmodeller kan også udbygges med en såkaldt batteribase og klare sig uden strøm fra lysnettet.

Stort udvalg af medier

Det er nemt at købe sig fattig i udstansede labels med faste mål og tape i endeløse baner. Brother kan tilbyde ikke færre end 23 varianter. Aktuelt kan labels til sort/rød udskrivning kun købes som en 62 mm bred rulle papir med en længde på 15,24 meter, og prisen for sådan en rulle er lige under 230 kr. En dobbelt så lang rulle med 300 fragtlabels på 62 x 100 mm koster lidt mindre, så den ekstra farve fordobler altså prisen.

Langt de fleste QL-medier er papirbaserede med en bedre holdbarhed end supermarkedsboner. Efter et par år i denne skribents kontor eller værksted er det hvide papir falmet til en let grumset kulør, men skriften er fuldt ud læselig. Den absolutte levetid har jeg ikke noget bud på. Mine ældste termoprintede papirlabels kan dateres tilbage til 1991, og de kan stadig læses. Man bør dog være opmærksom på, at sollys og termopapir er uforenelige størrelser.

Se også:  Antallet af kunderejser stiger - hvordan skal brands overskue dem?

Efter min erfaring er holdbarheden endnu bedre med filmbaserede labels, men prisen bliver også derefter. En 15,24 meter rulle med 62 mm gul film til sort skrift koster lige over 700 kr. eller næsten en halvtredser meteren.

Lynhurtig udskrivning …

Så længe vi holder os til sort, er QL-8X0 meget hurtig. QL-800 kan køre op til 148 mm papir i sekundet gennem printmekanismen, og de to dyrere modeller kommer op på maksimalt 176 mm/s, svarende til 110 labels i minuttet. Når der også skal være rød tekst på mediet, reduceres hastigheden til maksimalt 24 mm/s eller 15 labels/min.

Det lyder som et voldsomt fald, men en label hvert fjerde sekund er da ikke så ringe endda. Den maksimale længde for et labeldesign er 1 meter, og sådan ét kan køres igennem på ned til knap 6 sekunder i sort eller godt 40 sekunder i rødt.

Selve printkvaliteten er god med et flot kontrastforhold mellem sort print og en hvid eller gul baggrund. Den røde farve virker ikke helt så mættet, men den er stadig god til at fange øjet.


  • Udskriftskvalitet
  • Udskriftshastighed
  • Brugervenlighed
  • Features
  • Pris
4.5

Sammenfatning

Alt om DATA siger:
»QL-820NWB er en vellykket videreudvikling af Brothers gennemprøvede termoprinter-koncept. Muligheden for også at printe i rødt er en eyecatcher, og de komplette tilslutninger for bærbare enheder vil appellere til både professionelle og private brugere«

Nøgletal
Pris: 1999 kr.
Produkttype: Termoprinter med både sort og rød udskrivning
Labelstørrelse: Fra 12 mm (rund) til 62 x 1000 mm
Printhastighed: Op til 176 mm/s (sort) eller 24 mm/s (rødt)
Tilslutninger: USB-B, USB-A, LAN, Wi-Fi, Bluetooth
Mål: (B x H x D) 125 x 145 x 234 mm
Vægt: 1,33 kg (printer) + 0,46 kg (ekstern strømforsyning)

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Brother
erhverv
Labelprinter

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S