Home » Skærm » Brillefri 3D her, der og allevegne
Brillefri 3D her, der og allevegne

Brillefri 3D her, der og allevegne

Share

Slut med fjollede briller. Der kommer flere og flere forskellige apparater, som gør det muligt at se 3D-indhold helt og aldeles brillefri

Vi kan vist ikke komme uden om, at 3D er kommet for at blive – i det mindste for de næste par år. Producenterne sender bunkevis af apparater på markedet, som tilbyder billeder i 3D-dimensioner. Selvom brugerne efterhånden også er begyndt at tage teknologien til sig, er mange stadig skeptiske i forhold til brillerne, som er obligatorisk tilbehør til de fleste apparater. De gør ikke blot 3D-oplevelse til en mere omstændelig affære, men kan også være en dyr fornøjelse, hvis man skal have briller til hele familien.

Heldigvis udvikles teknologien i en retning, hvor vi ikke behøver briller for at se de tredimensionelle billeder, hvilket vi må antage, åbner for et væsentligt bredere publikum. Vi har allerede set det første tv, den første spillekonsol og den første alt i en-computer som giver os brillefri 3D, og nu kommer endnu flere apparater med tredimensionelle billeder, der kan nydes med det blotte øje.

Brillefri 3D på den bærbare

Toshiba er klar med den første bærbare computer, der giver dig 3D uden briller og har navnet Qosmio F750. Der er tale om en heftig gamer-maskine med Intel Core i7-processor af nyeste generation, Nvidia GeForce 540M-grafikkort, 640GB harddisk, 6GB ram, blu-ray-XL-drev og ikke mindst en skærm på 15,6″ med ”lenticular” 3D-teknologi, som man også finder i Toshibas GL1, der var de første brillefri 3D-tv’er til at komme på markedet.

Se også:  Her er et program du kan bruge til at skabe et metaverse
[pt id=’2015745′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Toshiba Qosmio F750″‘]

Toshiba Qosmio F750 er på markedet nu og koster omkring 12.000 kroner.

LG optager dine øjne

LG er først på markedet med en computerskærm, der tilbyder brillefri 3D. Teknikken, hvormed de tredimensionelle billeder leveres, adskiller sig en smule fra konkurrenternes.

LG D2000, som skærmen er døbt, giver dig brillefri 3D ved hjælp af eye-tracking-teknologi, som er udviklet til at bevare det optimale 3D-billede ved alle betragtningsvinkler og til at hindre, at du skal sidde et helt specifikt sted for at få det fulde udbytte, som det er tilfældet med de fleste andre brillefri 3D-produkter. Med et særligt kamera spores øjnenes bevægelse i realtid, og billedet justeres ud fra dette til den optimale 3D-effekt.

D2000 er tænkt som en fuldt udstyret underholdningsskærm, der kan gengive spil, film og billeder med stor realisme. Skærmen kan også konvertere 2D-indhold til 3D-, så du ikke skal nøjes med det begrænsede udvalg af 3D-indhold, der indtil videre findes på markedet.

[pt id=’2017118′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”LG D2000″‘]

LG D2000

LG D2000 er ude på det koreanske marked nu og lanceres i resten af verden senere på året.

To rivaler på mobilmarkedet

Mobilerne får også 3D. Som vi tidligere har kunnet berette, er LG den første på banen med en smartphone, der kan vise billeder i tre dimensioner, helt uden du skal bruge briller.

LG Optimus 3D er en Android-baseret sag med skærm på 4,3″ samt et 5-megapixels kamera med dobbeltlinse, så man kan skabe sit eget indhold ved at filme og tage billeder i 3D.

Se også:  Acers bærbar giver dig 3D uden briller - forvandler dine yndlingsspil til 3D

Via en knap på mobiltelefonens side får du nem adgang til alt 3D-materiale på mobilen. I 3D-menuen findes også et direkte link til YouTubes nye 3D-kanal, så det er let at lægge billeder og videoer op, som man vil dele med andre. Det er også muligt at se filmtrailers og brugergenereret indhold fra YouTube i 3D direkte på mobilen.

LG Optimus 3D indeholder desuden tre præinstrallerede 3D-spil, og brugerne får adgang til en spilleportal, som indeholder flere 3D-spil. Mobilen er på markedet nu. Se prisen på LG Optimus 3D her.

[pt id=’2016797′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”LG Optimus 3D”‘]

LG får dog skarp konkurrence fra HTC, som også er på trapperne med en mobil, der giver dig 3D uden briller.

Igen er der tale om en Android-mobil, som her har fået navnet HTC Evo 3D. Præcis som Optimus 3D giver den dig billeder og film i 3D, mens du samtidig kan optage dine egne 3D-film og tage 3D-fotos via de to kameraer på bagsiden.

HTC kaster dog et lille trumfkort på bordet i form af sin nye filmtjeneste HTC Watch, hvor du kan leje film, heriblandt et udvalg af 3D-film, som kan ses direkte på mobilen eller sendes videre til computerskærmen eller tv’et via hdmi.

Desuden kan EVO 3D lokke med dual core-processor på 1,2GHz, video i 720p-opløsning samt flere stærke features. Mobilen er på markedet nu. Se prisen på HTC EVO 3D her.

[pt id=’2016272′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”HTC EVO 3D”‘]

HTC EVO 3D


TAGS
3D
brille-fri
HTC Evo 3D
optimus
Qosmio

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S