Home » Erhverv » Brexit bremser den digitale transformation
Brexit bremser den digitale transformation

Brexit bremser den digitale transformation

Share

Brexit påvirker det danske erhvervslivs digitale transformation
De fremtidige konsekvenser ved Brexit har haft stor betydning for det danske erhvervslivs digitale transformation. Det viser en ny rapport, der tager temperaturen på de europæiske landes digitalisering.

Selvom forhandlingerne om Storbritanniens exit fra EU er havnet i dødvande, har det danske erhvervsliv konkluderet, at konsekvenserne vil være store, og det har haft en effekt på deres digitale indsats. Interoute, som råder over en global cloudservice platform og ejer og forvalter et af Europas største netværk, har gået det europæiske erhvervslivs digitale transformation efter i sømmene i en ny rapport.

Ifølge rapporten, The challenges facing European IT decision-makers engaged in digital business transformation, svarer 49 pct. af det danske erhvervsliv, at de fremtidige konsekvenser af Brexit har gjort dem nervøse for at binde sig til lange it-projekter, mens 57 pct. enten har nedlagt et digitaliseringsprojekt eller sat hele omstillingen på pause, før de endelige konsekvenser ved Brexit er kendte.

Se også:  Dansk it-rådgiver vender underskud til millionoverskud efter hektisk corona-år

”Det danske erhvervsliv vil gerne digitalisere sin kerneforretning, men Brexit er stadig et ubeskrevet blad, og det får mange virksomheder til at holde igen. I hele det europæiske erhvervsliv var det danske faktisk det, der var mest påpasseligt med den digitale indsats,” siger Jesper Aagaard, der er nordisk chef hos Interoute.

Rapporten viser også, at Brexit har gjort cloud-løsninger mere populære blandt erhvervslivet. 46 pct. af det danske erhvervsliv vil på grund af Brexit flytte deres løsninger i skyen for at forstærke deres legacy-applikationer, og det er der ifølge Jesper Aagaard en god grund til.

”Digital transformation handler om at skabe en organisation, der er fleksibel nok til at kunne reagere på markeds- og geopolitiske forandringer. Og det kræver en ICT infrastruktur, der foranlediger forandring. I stedet for at fastlænke en virksomhed til en specifik infrastruktur skal virksomhedens platform og leverandør gøre det muligt at ændre løsning i takt med, at markedet ændrer sig,” siger Jesper Aagaard, der uddyber, at det især er den finansielle sektor, der søger mod cloud.

Se også:  ADesk Business+ [TEST]: Veludrustet desktop med plads til vækst

På trods af Brexits konsekvens for erhvervslivets digitale indsats mener 70 pct. af de adspurgte danske virksomheder, at Brexit giver en ny forretningsmæssig mulighed for deres virksomhed. Hos nabolandet Sverige er denne kun på 49 pct.

Svært at nå i mål

Selvom en række digitale indsatser er lagt i graven, arbejder en stor del af erhvervslivet fortsat aktivt for at sætte strøm til deres kerneforretning (43 pct.), men mange forhindres på grund af mangel på talent og budget. De adspurgte blev bedt om at rangliste udfordringerne, og 63 pct. af erhvervslivet ser de små budgetter som den største udfordring, mens 57 pct. mener, at manglen på kompetencer og medarbejdere er den største hæmsko.

TAGS
Brexit
digitalisering
erhverv

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S