Home » Internet » Bredbånd i hele Danmark
Bredbånd i hele Danmark

Bredbånd i hele Danmark

Share

Den samlede bredbåndsdækning ligger et stykke over 99 procent, og der er nu kun meget få husstande og virksomheder i Danmark, der ikke har mulighed for adgang til en bredbåndsforbindelse

Danskerne anvender stadig flere forskellige typer bredbåndsteknologier. Derfor har IT- og Telestyrelsen udarbejdet en ny opgørelsesmetode, der inddrager dækningen af samtlige landsdækkende teknologier. Bredbåndskortlægningen tegner et billede af, at der nu er under 9.000 husstande og virksomheder i Danmark, der i dag ikke har mulighed for adgang til en bredbåndsforbindelse.

Særligt tilgængeligheden af fiber er vundet frem inden for det seneste år, og det vurderes, at omkring 28 procent af alle husstande og virksomheder kan få adgang til en fiberforbindelse. I 2008 var dette tal på omkring 18 procent.

Se også:  Her er markedets bedste, billigste og hurtigste bredbånd

I takt med at fiber vinder frem, bliver det også muligt for stadig flere at få adgang til en bredbåndsforbindelse med en hastighed på mindst 10 Mbit/s. Således har hele 77 procent nu mulighed for adgang til en 10 Mbit/s forbindelse.

– Godt tre ud af fire danskere har nu adgang til de mest avancerede bredbåndstjenester på internettet gennem en højhastighedsforbindelse. Det er et vigtigt skridt på vej mod regeringens mål om Danmark som et egentligt højhastighedssamfund, siger videnskabsminister Helge Sander.

– Samtidig er vi nu kun et mulehår fra målet om, at alle skal have mulighed for bredbånd inden udgangen af 2010. Det er tilfredsstillende, men samtidig er de sidste borgere og virksomheder næppe de nemmeste at etablere forbindelse til, så der er stadig et stykke arbejde at gøre, siger Helge Sander.

Se også:  Guide: Sådan får du mere ud af dit Wi-Fi

Disse og andre udviklingstendenser er beskrevet i IT- og Telestyrelsens publikation ”Bredbåndskortlægning 2009”, som styrelsen offentliggør i dag på www.itst.dk.


TAGS
ADSL
bredbånd

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S