Home » Hjemmeunderholdning » Bose 300 [TEST]: Æstetisk surround til pebret pris
Bose 300 [TEST]: Æstetisk surround til pebret pris

Bose 300 [TEST]: Æstetisk surround til pebret pris

Share

Boses nye tv-lydserie kan nemt suppleres med subwoofer og baghøjttalere, og den nye 300-serie er smukt pakket ind, men opsætningen er alt for bøvlet og prisen vel høj

Det enkle design er en æstetisk nydelse, og tv-lydbaren i Boses nye 300-serie matcher fuldstændig subwooferen og de ultrasmå baghøjttalere i samme design. Det komplette sæt skaber et fyldigt lydbillede i ægte 5.1-surround, hvor lydbaren fungerer som front- og sidehøjttalere.

Bose 300 leverer Surroundlyd, som klinger naturligt

Smid en film i Blu-ray’en, og højttalerne synes nærmest at forsvinde i rummet. Det er ganske godt gået, når man tager de temmelig små dimensioner i betragtning. Du får godt nok ikke mavemasserende bas og overvældende power som fra større systemer, men stuevenlig biograflyd er der bestemt tale om.

Højttalerne kalibreres med en hovedtelefonlignende mikrofon, der placeres på toppen af hovedet. Selve processen er dog ekstrem besværlig, da den foregår med tryk på fjernbetjeningen og med stemmevejledning. Du skal igennem processen flere gange, også når du skal parre for eksempel subwoofer og baghøjttalere. Processen er ganske enkel ret gammeldags. Hvorfor ikke bare bruge tv-skærmen som vejledning, når der alligevel er HDMI-indgang, og en vejledning nemt kan vises på tv skærmen?

Se også:  Bose lancerer robust Bluetooth-højttaler

Samme let forbavsende oplevelse har vi med baghøjttalerne. De er trådløse, men de små højttalere skal tilsluttes en boks, der er fysisk større end højttalerne. Boksen strømføder og sørger for at gøre dem trådløse, og kan let gemmes på gulvet, så du kun har et tyndt kabel op til højttalerne. Det er jo smart nok, men det virker klodset i forhold til andre producenters løsninger.

Svært at bedømme Bose 300

Da der både er Wi-Fi og Blue-tooth, kan du også streame musik direkte til Bose, men som med mange (de fleste) surroundsystemer, er de knapt så gode til musik. Brug dem til baggrundsmusik, ikke til kritisk lytning. Som surroundsystem til tv-lyd er sættet i orden. Du får du et fint og balanceret lydbillede, der matcher et blandet tv-indhold godt. Filmentusiasten vil måske savne lidt effekt og power.

Se også:  Sonos Sub Mini [TEST]: Stor bas til billigere penge

Så vi er splittede i vores opfattelse af Boses nyeste lydtiltag. Det er nydeligt og kan nemt integreres i stuen, både design- og lydmæssigt. Men opsætningen er lettere håbløs, og prisen er alt for høj i forhold til ydelsen.

Sættet komplet koster 15.000 kroner. Du kan dog starte med en lydbar til 5999 kroner, tilføje subwooferen til samme pris og til slut spendere de 2999 kroner for baghøjttalerne.

Men du kan også gå på udkig efter bedre løsninger til en noget lavere pris. Det kan godt lade sig gøre. 

Det komplette system, SoundTouch, kan udbygges, efterhånden som økonomien tillader det. De små baghøjttalere skal dog tilsluttes en boks, der er fysisk lige så stor.


Bose 300
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
3

Bose 300

Produkter: Lydbar, subwoofer, baghøjttalere
Surround: 5.1
Trådløse forbindelser: Wi-Fi og Bluetooth
HDMI ARC: Ja
Digital optisk indgang: Ja
Dimensioner, lydbar: 97,8 x 10,8 x 5,7 cm
Dimensioner, subwoofer: 30,5 x 38,1 x 30,5 cm
Dimensioner, baghøjttalere: 9,55 x 8,32 x 8,49 cm
Pris: SoundTouch 300, lydbar: 5999 kroner
Pris: Acoustimass 300, subwoofer: 5999 kroner
Pris: Invisible 300, baghøjttalere: 2999 kroner.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
bose
hjemmebio
lydbar
soundbar
Subwoofer

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S