Home » Styresystem » Guide: Kom hurtigere i gang
Guide: Kom hurtigere i gang

Guide: Kom hurtigere i gang

Share

Beskær opstartstiden og frigør på samme tid systemressourcer, så din pc ikke længere hænger i bremsen, men får fuld fart på

ed tiden opdager du garan-teret, at Windows bliver sløvere og sløvere til at starte op. Optimering af opstartstiden handler ikke kun om at få din pc til at komme ud af starthullerne hurtigere.

Det har også en gavnlig effekt på den generelle ydeevne, for når du installerer programmer, vil flere af dem konfigurere sig selv til indlæsning ved opstart. Processen med indlæsning forlænger naturligvis starttiden, men koster også ekstra ressourcer.

Nogle opstartsprocesser, for eksempel sikkerhedssoftware, er vigtige, og dem skal du ikke røre. Andre, såsom synkroniseringsprogrammer til skyen, bør du også lade være. Du vil dog også finde programmer, som ikke bruges tit nok.

Se også:  Guide: Kom hurtigt og sikkert i gang med en ny PC
Overvåg tidsforbruget

Programmer og processer er ikke ene om at sløve Windows’ opstartstid. Trin-for-trin-vejledningen på næste side viser, hvordan du med det gratis program BootRacer overvåger tiden og håndterer opstarts-processerne.

Som du ser, opdeler det opstartsprocessen i fire faser. Den første er ”Pre-boot”, altså den tid det tager din pc at initialisere sin hardware og køre forskellige kontroller, før Windows tager over. Tallet bør ligge mellem tre til fem sekunder på en pc med funktionen hurtigstart aktiveret.

Understøtter din pc Hurtig Start, så tjek at det er slået til.

Ser den ikke ud til at være aktiveret, skriver du ”strøm” i søgefeltet og vælger ”Vælg en strømstyringsplan”. Klik på ”Vælg, hvad tænd/sluk-knapperne gør”. Er ”Aktivér hurtig start” tonet ned, klikker du på ”Rediger indstillinger, der ikke er tilgængelige i øjeblikket”. Markér feltet, og klik på ”Gem ændringer”.

Skal du have adgang til UEFI-indstillingerne, vælger du Indstillinger > Opdatering og sikkerhed > Genoprettelse. Klik på knappen ”Genstart nu”. Hold Shift-knappen nede og vælg Fejlfinding > Avancerede indstillinger > UEFI Firmware-indstillinger.

Sådan virker en hurtig start

Når du tænder en Windows 7-pc, er det en såkaldt koldstart, som indlæser Windows fra bunden. I moderne hardware og med Windows 8.1 (og Windows 10) kan understøttede pc’er starte op i FastBoot, altså Hurtig start.

Funktionen anvender en slags hybrid tilstand, hvor din pc er i dvale frem for at være lukket ned. Det sker ved at gemme indholdet af hukommelsen i en speciel fil (hiberfil.sys). Når du starter sikker-hedskopiering, lægges filen tilbage i hukommelsen. Processen er hurtigere end at starte Windows fra bunden.

TAGS
BootRace
opstartstid
Systemoptimering
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S