Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Bono raser mod net-pirater

Musik- og filmbranchen er truet på livet, siger U2-sangeren, som kræver mere kontrol med nettet.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

I en klumme i den amerikanske avis New York Times får man en helt ny side af den tilsyneladende så rare og sympatiske Bono at se. Her skruer forsangeren i det populære irske rockband U2 nemlig bissen på overfor alverdens internet-udbydere.

De er for slappe i deres indsats imod pirateriet, hævder han. På grund af den manglende kontrol med Internettet er musik- og filmbranchen ved at gå i sænk.

“At downloade hele et bands karriere kræver blot et par kliks [...]. Det eneste som beskytter film- og tv-industrien fra at lide den samme skæbne er filernes størrelse. Båndbreddens love betyder, at det blot vil vare nogle få år, før vi kan downloade en hel sæson af ”24” på 24 sekunder. Mange vil forvente at få det gratis,” skriver han.

Det kommer særligt til at berøre de unge, hårdt kæmpende, talenter, der ikke ligesom Bono og co. kan leve af koncertbilletter og t-shirt salg.

Bono ønsker således, at man strammer overvågningen af nettet, så piraterne får sværere vilkår for at dele deres ulovlige filer. Og det er internet-udbydernes ansvar at gøre dette. Indtil videre har de nærmest ageret som omvendte ”Robin Hood'er”, der tjener fedt på at give adgang til kunstnernes materiale. Bono er overbevist at teknologien til at kontrollere nettet allerede eksisterer, men at internet-udbyderne har besluttet ikke at tage den i brug.

”Vi er postkontoret, siger de; hvordan kan vi vide hvad der er i pakkerne? Men vi ved fra Amerikas prisværdige indsats for at bekæmpe børnepornografi – for ikke at tale om Kinas knap så prisværdige forsøg på at stoppe online-dissidenter – at det sagtens kan lade sig gøre at spore indhold,” skriver han i klummen.

Udtalelser som disse får selvfølgeligt ikke lov at stå ukommenterede hen. Den ellers så frisindede Bono får således en hård medfart fra flere kilder, som mener at kontrollen af net-indhold hører sig totalitære regimer til.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere