Home » Router » Bomstærk router med masser af features
Bomstærk router med masser af features

Bomstærk router med masser af features

Share

Asus RT-AC87U er del af en eksklusiv og dyr skare af routere, der understøtter den højeste teoretiske trådløse hastighed. Den har mange styrker og er tilmed brugervenlig

Asus RT-AC87U er en router, der hører til i det øverste segment af routere, såvel når det kommer til hastighed, rækkevide og features.

Der er tale om en dualband 802.11ac router 4×4 mu-mimo antennedesign. Teknologien sikrer en større rækkevidde og først og fremmest højere trådløse hastigheder på 5 GHz frekvensbåndet end eksempelvis 3×3 mu-mimo-routere.

Teknologien gør routeren i stand til at sende samt modtage flere signaler samtidigt på samme frekvensbånd. Således sikres ikke kun højere hastigheder, men også at routeren kan håndtere større mængder datatrafik, uden at routeren ”går i knæ”.

RT-AC87U er som andre routere i high-end klassen i stand til at retningsbestemme det trådløse signal i flere retninger på samme tid, således at der opnås en så optimal signalstyrke som muligt.

Voldsom router

En router som RT-AC87U er en voldsom sag på flere områder, den er udstyret med en kraftig processor og en hjælpeprocessor dedikeret til det 5 GHz 4×4 Wi-Fi. Med dimensionerne 289,5 mm x 167,6 mm x 47,5 mm er der også tale om en meget stor router, hvilket er typisk for disse mu-mimo routere.

Routeren er på klassisk vis udstyret med en 1 GHz WAN-port, og fire 1 Gbit/s LAN-porte. Noget, der ikke er en selvfølge på en router til private, er, at to af de fire LAN-porte kan ”parres”. De kan derfor indgå i en link aggregation forbindelse, eksempelvis i forbindels med en NAS der understøtter den mulighed.

Se også:  Edge-servere får AI for selv at kunne tage data-beslutninger

Routeren har også de klassiske USB-porte, her i form af en USB 3.0-port fortil, og 1 USB 2.0-port bagpå. USB 3.0-porten sidder af designhensyn bag en låge, man skal åbne for at komme til porten. Det kan godt føre lidt unødvendig fumleri med sig.

Den sidste specielle detalje på routerens yderside er en knap, hvormed man kan deaktivere det trådløse netværk uden at skulle ind i routerens brugergrænseflade. Det er en nem og hurtig løsning, hvis man eksempelvis vil slå det trådløse netværk fra, når man tager på ferie.

Jo flere jo bedre

Asus RT-AC87U er en meget hurtig router, men man skal ikke forvente at se hastigheder, der nærmer sig de teoretiske hastigheder. Det gælder i endnu højere grad for routere i den øverste ydelsesklasse som denne.
For at få optimal hastighed og rækkevidde for såvel 2,4 GHz og 5 GHz frekvensbåndet skal Wi-Fi-klienten også helst understøtte mimo. Der er 802.11ac i mange bærbare i dag, men USB-baserede Wi-Fi-adaptere er typisk 2×2 mino.

Se også:  Asus Chromebook Flip CX5 [TEST]: Konkurrerer med dyre Windows-maskiner

Wi-Fi-adaptere går normalt op til 867 Mbit/s på 5 GHz frekvensbåndet, og selv PCI-E netværkskort når maksimalt 1,3 Mbit/s for tiden.
Uanset hvad, er routeren så hurtig, at man med de rigtige Wi-Fi-klienter kan have flere simultane forbindelser, der alle holder en god hastighed, det er den virkelige fordel ved en router som denne.

Med mindre man normalt har en del trafik på sit hjemmenetværk, er en router som denne lidt overkill. Vi har målt 2,4 GHz frekvensbåndet til 66 Mbit/s, og 5 GHz frekvensbåndet til 107 Mbit/s via en AC1200 (867 Mbit/s + 300 Mbit/s) adapter på tværs af en etageadskillelse.

Masser af features

RT-AC87U er udstyret med AsusWRT brugergrænseflade, der på en meget illustrativ og overskue-lig måde præsenterer routerens features.

Routeren har et hav af features, man kan trække frem, og for det første kan man anvende et 3G/4G modem med routeren. Der er AiCloud, der på forskellige måder giver dig adgang til dine data, hvor end du er.

RT-AC97U er også speciel ved at have integreret AiProtection fra Trend Micro, og løsningen vil om ikke andet supplere din allerede eksisterende sikkerhedsløsning på bedste vis.

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Nøgletal

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]


Asus RT-AC87U
  • Rækkevidde
  • Ydelse
  • Features
  • Pris
5

Alt om DATA siger

RT-AC87U kan opnå en virkelig høj ydelse og rækkevidde med de rette Wi-Fi-klienter. Routeren er egnet til hjem, hvor der foregår meget på netværket samtidigt. Den er smækfyldt med features, og så har den en virkelig brugervenlig brugergrænseflade.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
802.11ac
Asus
netværk

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S