Home » Hovedtelefoner og højttalere » B&O tryller iPad’en om til et tv
B&O tryller iPad’en om til et tv

B&O tryller iPad’en om til et tv

Share

Struer har lavet en elegant iPad-dock med fin lyd

Mens det vælter ud med AirPlay-højttalere og iPhone-docks, så er det endnu sparsomt med hvile-steder til iPad’en. Det skyldes måske, at iPad’en er designet som en enhed, der ofte bruges mange steder i huset – i sofaen foran tv’et, i soveværelset, i køkkenet og på børneværelset. Det er ikke en dims, der egner sig til at blive fikseret ét sted i hjemmet. Designet på B&O’s nye Beoplay A3 respekterer på smukkeste vis iPad’ens bevægelige natur og lapper samtidig på en af tablet’ens væsentlige mangler: lydkvaliteten.

Et musikanlæg i skødet
Beoplay A3 er nemlig i virkeligheden et lille musikanlæg, du kan spænde iPad’en fast i. Den er kileformet, så du kan bruge den i skødet eller stående. Sidstnævnte er genialt, når du vil se film. Ja, faktisk ligner iPad’en nærmest en minifladskærm, flankeret af højttalere, når den er monteret i docken. Der er genopladeligt batteri i A3’eren, så du ikke behøver at have den sluttet til en stikkontakt. Og når du har den i stikket, oplades iPad’en naturligvis. Batteriet rækker til omkring fem timers brug.

[pt id=’2023131′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”BeoPlay V1 kan placeres på flere måder grundet sit kileformede design”‘]

BeoPlay V1 kan placeres på flere måder grundet sit kileformede design

Der sidder højttalere i tre af hjørnerne, og i det fjerde hjørne har B&O placeret en retningsuafhængig 2-tommers basenhed. Hvilke to af de tre højttalere, der spiller på et givet tidspunkt, bestemmes af en bevægelsessensor, der registrerer, hvilken vej iPad’en vender. På den måde kan A3’eren optimere lydkvaliteten, så den passer til retningen. Den kan endda bytte rundt på højre og venstre lydkanal, hvis du vender docken på hovedet. Fikst. Lyden håndteres af en digital Klasse D-forstærker – en teknologi, som B&O har stor erfaring med.
eminent til film

Se også:  B&O reddet: Henter 400 millioner på aktiemarkedet

Vi tjekkede A3’eren i en række forskellige brugssituationer – fra musik i alle tænkelige formater til film fra YouTube, iTunes og Netflix – og lydoplevelsen forbedres markant. Der træder detaljer frem i musikken, som aldrig var blevet åbenbaret på iPad’ens egne højttalere. Lydbilledet bliver langt mere fyldigt, og selvom stereo-perspektivet er temmelig smalt, opfattes det fint, når iPad’en er placeret i bredformat. Bevares, A3’eren kan ikke spille stuen op, og der findes andre docks i samme prisklasse, der leverer bedre lyd, men til personligt brug eller skrivebordsbrug er A3 faktisk ganske overbe-visende. Specielt til film er A3’eren eminent.

Så er der knasterne …
Der er dog et par knaster, der generer denne T3’er. Selve docking-løsningen er lidt for Georg Gearløs-agtig. Der medfølger to gummi-adap-tere, som iPad’en skal monteres i, inden den kan placeres i docken – en, der passer til den første iPad, og en, der passer til de seneste to modeller. Adapteren er rimelig besværlig at få af og på, hvilket givetvis vil genere dem, der ikke dedikerer en iPad til at sidde i docken, men vil have den med ud i verden. Adapteren forhindrer nemlig, at man benytter Apples Smart Cover – eller et hvilket som helst andet cover – samtidig. Har du en gammel iPad, der er i overskud, efter du har købt en nyere model, er det naturligvis en anden snak.

Se også:  B&O Beosound Balance [TEST]: Hundedyr streaminghøjttaler giver harmoni i stuen

Samtidig er det en mekanisk skyde-løsning, der forbinder iPad’en med 30-pins-stikket i docken, og den løsning er ikke optimal. Skydeknappen er ekstremt stram, og er man ikke opmærksom på at få klemt stikket helt i, fungerer docken ikke. Det skete faktisk for undertegnede, der i adskillige minutter var temmelig skuffet over lyden i A3 … Indtil jeg fik stikket klemt ordentlig ind i iPad’en. Og det på trods af, at jeg var blevet advaret om problemet af B&O’s pr-repræsentant.

Unikt camping-tv
Beoplay A3 er meget mere end en dock. Den er helt unik, for der findes ganske enkelt ikke noget lignende på markedet – og den er godt tænkt, fordi den respekterer iPad’ens grundide. Hvad enten du leder efter en laptop-løsning, en afspiller til skrivebordet eller et camping-tv til sommerferien, så leverer den.
Nå ja, og så får du problemer med at finde en billigere B&O-fladskærm …


B&O beoPlay A3
  • Pris
4
Sending
User Review
5 (1 vote)
TAGS
B&O
Bang & Olufsen
ipad-dock
ipad-tilbehør
TechLife

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S