Home » Hovedtelefoner og højttalere » Billig versus dyr – Bluetooth-højttalere i duel
Billig versus dyr – Bluetooth-højttalere i duel

Billig versus dyr – Bluetooth-højttalere i duel

Share

Hvis du vil løfte lyden fra dit tv, er et trådløst Bluetooth-højttalersæt en mulighed. Men der er kæmpe prisforskel mellem billige og dyre modeller. Så hvad vinder du ved at betale ekstra? Det svarer denne dueltest på …

Uanset hvor meget pænt der kan siges om Apples geniale AirPlay-teknologi, er Bluetooth vinderen, når det gælder fleksibilitet og antal understøttede enheder. Desuden er Bluetooth langt billigere at implementere.

Tag blot den første deltager i denne dueltest mellem en billig og en dyr Bluetooth-løsning, det spritnye Creative T3150 2.1-kanal højttalersæt. Det består af en subwoofer og to satellithøjttalere. Det kommer med både Bluetooth og kablet signaloverførsel til en vejledende salgspris på 599 kroner. En AirPlay-licens kan vel knap nok købes for de penge.

Den anden deltager i denne test er det lækre Edifier Spinnaker e30 multimedie-højttalersæt til 2500 kroner. Her er der design for hver en krone og endnu flere tilslutninger. Den analoge audioindgang passer også til et medfølgende optisk digitalkabel med noget, der ligner et jackstik i den ene ende. Desuden er det muligt at tilslutte en aktiv subwoofer.

Se også:  Creative BT-W4 [TEST]: Få stærk Bluetooth-forbindelse i hvad som helst

Edifier-sættet henvender sig ikke alene til brugere af notebooks, tablets og smartphones. Det vil også være oplagt at slutte det til et flad-tv og slippe for den flade lyd fra tv’ets mikroskopiske indbyggede højttalere. I de rigtige omgivelser vil Edifiers skulpturelle design være en yderligere gevinst.

Creative T3150 kan være hvor som helst. Hver satellit måler en bagatel af 75 x 150 x 90 mm, og subwooferen, som jo ikke behøver stå synligt fremme, kræver 184 x 225 x 190 mm.

Højttalerbestykningen kan ikke ligefrem kaldes frygtindgydende. I hver satellit sidder der en enkelt enhed på ca. 50 mm. Membranen og dens ophæng er nydeligt udført. Creative fortæller begejstret, at en IFP (Image Focusing Plate) er indbygget i satellitterne og gør det muligt at levere et ”bredt akustisk sweet spot med en forbedret sonisk retningsbestemmelse i lytteområdet, hvilket giver musikken mere fokus, samt bevarer tonal nøjagtighed.” Så blev vi så kloge.

Subwoofer-enheden på 105 mm er nedadrettet for at udnytte underlaget til basforstærkning, og en forholdsvis stor refleksport sender mere bas ud i rummet.

Se også:  Prisstærke hørebøffer med støjreduktion

Udgangseffekten opgives til 5 W til sub’en plus 2 W til hver satellit. Det lyder realistisk. Noget usædvanligt er hele strømforsyningen indbygget i subwooferen – det er super!

Hvor Creative T3150 er rendyrket funktion, har Edifier Spinnaker e30 et formsprog, som kan få stilbevidste forbrugere til at stille Gucci-tasken og skyde solbrillerne op i parykken.

Hvem der har stået for designet, fortæller firmaet intet om, men han/hun kan udmærket have været inspireret af Burj Al Arab i Dubai – bedre kendt som verdens eneste 7-stjernede hotel, hvor den mindste suite er på 180 kvm og koster mindst dobbelt så meget for en nat som dette højttalersæt.

Designet kan også minde om engelske B&Ws fantastiske Zeppelin-højttaler, savet midt over i to dele og stillet på højkant. Ligesom Zeppelin er e30 pakket ind i stof – sort eller rødt – og har et imponerende teknisk cv.

Læs hele testen i Alt om DATA 12/2012.


Creative T3150
4.5

Alt om DATA siger

Creative T3150 er et godt eksempel på, at et firma kan spare alle de
rigtige steder og nå frem til en rigtig god løsning. Dette
2.1-højttalersæt er ikke nogen særlig fryd for øjet, men til prisen
spiller det forrygende godt, og Bluetooth-opkoblingen er helt
uproblematisk.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Bluetooth
Creative
edifier

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S