Home » Bilen » Bluetooth-data fra bilisterne i Aarhus
Bluetooth-data fra bilisterne i Aarhus

Bluetooth-data fra bilisterne i Aarhus

Share

Aarhus Kommune har opsat ti digitale dynamiske tavler, som er drevet af realtidsdata fra bilisternes Bluetooth-udstyr i f.eks. headsets og mobiltelefoner

I Aarhus, hvor man som i andre storbyer kæmper med store trafikale udfordringer, har man taget endnu et middel i brug for at prøve at komme trængslen til livs og hjælpe bilisterne hurtigere frem.

Ti dynamiske tavler, som viser brugbare informationer såsom køretider, alternative ruter og vejforhold, er blevet opsat langs byens mest trafikerede strækninger. Tavlernes indhold opdateres løbende i takt med trafikanternes reelle adfærd. Ved at overveje rute og kørselstidspunkt er bilisterne derfor selv med til at hjælpe trafikken på vej.

Det fortæller det nordjyske firma BLIP Systems i en pressemeddelelse. BLIP Systems anvender sin teknologi – Bliptrack – til at måle trafik i bl.a. Aarhus, København, Odense og Aalborg samt ventetider i København, Dublin, Amsterdam og Dubai. Desuden hjælper løsningen også med optimering på banegårde i Holland og på verdens travleste passagerhavn i Dover, England.

Se også:  Acer Aspire TC-895 [TEST]: Økonomisk og med mange tilslutninger

Bilisterne bidrager med data

Trafikinformationerne på de nye informationstavler er baseret på realtidsdata fra 125 sensorer, som er placeret på udvalgte strækninger i Aarhus. Sensorerne detekterer bilister, som kører med en Bluetooth-enhed, som f.eks. håndfrie installationer og mobiltelefoner. Når en bil med en aktiveret Bluetooth-enhed passerer sensorerne, indsamles, krypteres og tidsstemples enhedens MAC-adresse. De indsamlede data sendes til en server, hvor de filtreres og analyseres. Herefter udregnes bl.a. køretider, trafiktæthed og trafikstrømme.

Aalborg Havn hjælper chaufførerne

Aalborg Havn anvender ligeledes Bliptrack-teknologien til at informere de over 10.000 mennesker, som hver dag færdes i området. Havnen har således opsat en informationstavle ved udkørslen fra havneområdet, som viser bl.a. lastbilchauffører den hurtigste rute ud til motorvejen.

Se også:  Menneskeligt set: Kryptiske valutaer

”Ofte kan du spare relativt mange minutter ved at køre den rigtige vej, og ved at give trafikanterne information omkring køretiderne kan vi gøre det lettere for dem at begå sig på havneområdet og slippe for eventuelle køer og spildtid,” fortæller Mette Schmidt, teknisk chef for Aalborg Havn.


TAGS
Bluetooth
erhverv

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S