Home » Hovedtelefoner og højttalere » Blue Satellite [TEST]: Vellyd og støj får hver sin forstærker
Blue Satellite [TEST]: Vellyd og støj får hver sin forstærker

Blue Satellite [TEST]: Vellyd og støj får hver sin forstærker

Share

Denne hovedtelefon er speciel. Blue Satellite har to indbyggede forstærkere. Den ene sørger for at levere god lyd, og den anden tager sig af at reducere støjen udefra

Producenten bag denne hovedtelefon, Blue, udvikler normalt studieudstyr i den professionelle klasse. Det sætter sit tydelige præg på denne lukkede hovedtelefon. Den tekniske opbygning af Satellite er noget anderledes, end vi er vant til i hovedtelefoner med indbygget, aktiv støjreduktion.

Over-ear-modellen, der kan nydes både med og uden kabel, indeholder to forstærkere. Det er i sig selv usædvanligt. Men endnu sjovere bliver det, når man opdager, at kun den ene af dem sørger for vellyden. Den anden tager sig af støjreduktionen!

Godt princip for lyden

Filosofien bag designet er, at jo færre opgaver en forstærker skal varetage, jo bedre vil den performe. Det argument kan vi ikke være uenige i – det er gammel knowhow fra hi-fi-verdenen.

Se også:  JBL Reflect Flow Pro [TEST]: God lyd til træningen

Forstærkeren til støjreduktionen fungerer ved at opsnappe lydbølger omkring dig og sende dem med ind i dine ører, mens du lytter til musikken. Som i andre hovedtelefoner med aktiv støj-reduktion bliver lydbølgerne ”vendt om” (de er i modfase) og udligner på den måde den uønskede støj.

Begge forstærkere kan slås til og fra. Det klares ved at trykke på siden af hovedtelefonen, men når lydforstærkeren er aktiveret, er gengivelsen mere dynamisk.

Grunden er den enkle, at en indbygget forstærker kan trække de forholdsvis store højttalermembraner bedre end for eksempel den lille forstærker, der er indbygget i din smartphone.

Så selv med en kablet forbindelse, hvor det er den enhed, som du tilslutter, der trækker hovedtelefonen, vil du opnå bedre lyd ved at aktivere den indbyggede forstærker.

Se også:  Technics EAH-A800 [TEST]: Lydkvalitet og støjreduktion på første klasse

Forstærkeren er i øvrigt 100 procent analog, hvilket stiller større krav til både plads og kvalitet end en digital type. Således er hovedtelefonen da heller ikke nogen let sag at have på hovedet. Heldigvis er hovedbøjlen lavet af letvægtsaluminium og godt polstret, så den lukkede hovedtelefon opleves nogenlunde behagelig på hovedet.

Men selvom der er tale om en hovedtelefon, du kan tage med over alt (der medfølger også etui), så skal du acceptere, at den er lidt tung at bære og transportere.

Blue Satellite
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
3.5

Sammenfatning

Testholdet mener:

Med adskilt forstærker til lyd og støjreduktion er Blue Satellite korrekt bygget. Lyden er dynamisk, men ikke så raffineret og opløst i toppen som fra de bedste konkurrenter.

Teknisk set:

Princip: Lukket, over-ear
Trådløs tilslutning: Bluetooth 4.1
Frekvensområde: 16-22.000 Hz
Batteritid: 24 timer (uden forstærker)
Vægt: 382 gram
Pris: 3390 kr.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Blue
hørebøffer
høretelefoner

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S