Home » Hovedtelefoner og højttalere » Test: Gengiver de fineste detaljer
Test: Gengiver de fineste detaljer

Test: Gengiver de fineste detaljer

Share

Det ultrasmalle design kombineret med flot lyd gør Blue Aura x40 til lidt af et hit

Det er ikke sikkert, at alle i hjemmet synes, at stuen skal indrettes med et sæt gulvhøjttalere. Men når de blot fylder 14,5 x 11,2 centimeter i bredde og dybde, så er de faktisk ret lette at placere. Når de desuden er betrukket med sort læder med fine syninger som Blue Aura x40 spiller designet rigtig godt.

Sættet er ekstremt let at sætte op. Du sætter strøm i den ene højttaler, indsætter et ethernet-kabel mellem de to højttalere og tilslutter din smartphone via Bluetooth (Wi-Fi kan tilkøbes), og du er klar til at streame fra hvilken som helst tjeneste, du bruger. Det er en fin idé at tilslutte med ethernet, da kablet er billigt at købe i lange længder og let kan gemmes langs paneler, hvor det ikke er så synligt. Der medfølger en lille praktisk fjernbetjening, der lader dig styre volumen og andre features. Herunder også multirum, hvis du har flere sæt.

Se også:  Blue Aura X10 [TEST]: Lyden er dens styrke

Blue Aura-sættet er opbygget med to stk. 4,5”-basenheder og en diskant i hver højttaler. Ved at bruge de to forholdsvis små basenheder sammen har konstruktørerne kunnet opnå større volumen, uden at det går ud over det smalle design.

Blue Aura x40.

De to højttalere tilsluttes hinanden med et ethernet-kabel. Der er også udgang til subwoofer, hvis man skulle føle behov for mere bas.

Kabinettet er bygget solidt og godt, og kvaliteten høres straks, når højttalerne begynder at spille. Gengivelsen bærer præg af overskud og naturlighed uanset, om du spiller sagte klassisk eller storslået rock. Det sidste er testdeltagerne fra Dali og Scansonic lidt bedre til, da de spiller dybere og kraftigere. Men Blue Aura er det sæt, vi helst vil lytte til en hel dag.

Musikken flyder naturligt og med en selvfølgelighed, der er meget betagende. Du får ikke den samme slagkraft som i de større modeller. Dali- og Scansonic-højttalerne kan i langt højere grad sætte gulvet i bevægelse og har mere power.

Se også:  Blue Aura X10 [TEST]: Lyden er dens styrke
Korrekt lydbillede

Til gengæld leverer den flotte brite et velopløst og klangmæssigt korrekt lydbillede, hvor du konstant har lyst til at høre mere musik. Diskanten er meget detaljeret, og den vigtige mellemtone står helt fremme i lydbilledet. Den dybe bas er til stede, men ikke med samme energi, som i de fysisk større modeller.

Stiller du Blue Aura op mod en bagvæg, vil du få lidt mere bas. Det skyldes den bagudvendte basrefleksport, hvis lyd vil blive forstærket af væggen. Det er et gammelkendt hi-fi-trick, som kan booste bassen godt. Det går dog lidt ud over præcisionen i resten af lydbilledet, så der er tale om et kompromis.

Blue Aura er på ingen måde en perfekt højttaler, men alligevel den testdeltager, vi konstant vendte tilbage til, når vi skulle lytte til musik i alle genrer. Det kombineret med, at sættet er meget placeringsvenligt og faktisk ret rimeligt prissat, gør, at vi kårer det til testens bedste køb.

Blue Aura x40.

Det slanke design betyder, at højttaleren er nem at placere i stuen. Der er valgt to små basenheder frem for én stor netop for at slanke formen.


Blue Aura x40
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
3

Blue Aura x40

Pris: 5999 kroner

Specifikationer:

Trådløs tilslutning: Bluetooth (Wi-Fi-option)
Kablet tilslutning: Optisk, Analog
Bestykning: 2-vejs
Frekvensområde: 55-20.000 Hz
Forstærkereffekt: 45 watt
Dimensioner: 865 x 145 x 112 mm
Vægt: 6,3 kg

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Blue Aura
Trådløs højttaler
Trådløs lyd

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S