Home » Andet » Blu-ray version 2
Blu-ray version 2

Blu-ray version 2

Share

Blu-ray-afspilleren er ved at finde et leje, hvor både teknologi og pris følges ad. Nu får du alle de features, du har brug for, uden at betale kassen for det.

Overskriften hedder version 2, og med det mener vi, at de fleste Blu-rayafspillere nu har alle de funktioner, de ikke havde i de første varianter. Så der er ikke tale om anden generation fra producenterne.

Mange har haft flere forskellige modeller på gaden, men nu har de fået features som Blu-ray Live, så du kan hente blandt andet ekstramateriale over internettet.

Dertil er der kommet funktioner som 24P afspilning som standard. Det betyder at film med 24P kører mere glidende og filmagtigt. For at udnytte denne funktion skal dit tv dog være 24P kompatibelt.

Ud over features er priserne også kommet ned i et leje, hvor de hører til. Du kan få udmærkede maskiner til 1.000-1.200 kroner fra mærkevareproducenter. Og det interessante er, at selv de billige faktisk er meget gode.

Teknologien, der giver op til fem gange højere billedkvalitet end en dvd-film, brager virkelig igennem.

Stadig store forskelle

Trods overlegen teknologi er der alligevel stor forskel fra afspiller til afspiller – det gælder både lyd og billede. Med den højere opløsning stilles også øgede krav til de lyd- og billedchip, der behandler og dekoder signalerne. Bevares – ingen af modellerne i denne test er dårlige.

Sætter du en Blu-ray-film på, vil du glædes over den høje billedkvalitet. Men prøver du dem i længere tid lige efter hinanden, kan du tydeligt se, at der er synlig forskel på billedet.

Det gælder også, når du afspiller en dvd-film – her kan du opskalere til 1080P standarden, og det giver ofte en stor fordel billedmæssigt. Her er der også stor forskel fra afspiller til afspiller, da de indbyggede videokredsløb som sagt har afgørende betydning.

Så trods ens specifikationer er der altså forskel både i kvalitet og betjening, når du skal ud at finde en ny ”blå”.


TAGS
afspiller
Blu-ray

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S