Home » Andet » Bloker uønskede udvidelser og kidnapning
Bloker uønskede udvidelser og kidnapning

Bloker uønskede udvidelser og kidnapning

Share

Uønskede programmer og værktøjslinjer er ikke bare irriterende, de er også en potentiel trussel mod dit privatliv og din sikkerhed. Hold dem væk fra pc’en med to gratis sikkerhedsværktøjer

Malware har mange forklædninger. Uønsket software – ofte betegnet PUP (Potentially Unwanted Programs) – forsøger at snige sig ind i din computer, når du installerer anden software, eller når du kommer ind på nogle websider. Mange sikkerhedsprogrammer overser dem, fordi de teknisk set ikke er en trussel, selv om mange af dem bruger formuleringer, der skal lokke dig til at tillade dem.

Nogle PUP’er fjernes nemt, mens andre kan lave ændringer, som er svære at skrue tilbage. Mange af dem er browserværktøjslinjer, som forsøger at ændre for eksempel startsiden og søgeindstillinger. Sikkerhedsprogrammerne er blevet gode til at fange dem, men alligevel slipper en del af dem igennem. Heldigvis kan gratis programmer skabe en ekstra mur mod PUP’er og kidnapning af din browser. Se her, hvordan du bruger dem.

Datatid TechLifes bedste tip
Du kan opnå endnu bedre beskyttelse mod PUP’er og browser-kidnapning med Premium-versionen af Malwarebytes (hent den fra malwarebytes.org).

1 Sådan virker PUP’er
Nogle downloadsider og programudviklere distri-buerer software inde i installationsprogrammer. De tilbyder ofte ekstrafunktioner og værktøjslinjer under installationen. Hold øje med dem under opsætningen. Ofte vælges de til som standard ledsaget af forvirrende formuleringer, som skal narre dig til at acceptere ”tilbuddet”.

DT10_udvid01

2 Installer Unchecky
Unchecky er et gratis program, som finder mange PUP-installationsfiler. Hent programmet på www.unche-cky.com. Når Unchecky opdager en PUP, ændrer den filens indstillinger, så alle muligheder for at installere den slås fra. Du kan stadig installere softwaren, men Unchecky vil vise en sidste advarsel, hvis du forsøger at gøre det.

DT10_udvid02

3 Unchecky på arbejde
Du finder Unchecky i systembakken. Klik på den for at efterprøve, om tjenesten kører. Luk vinduet, og Unchecky vil herefter i baggrunden beskytte din pc. Du vil ind imellem, når du installerer software, få en pop op-meddelelse i nærheden af din systembakke, hvor Unche-cky fortæller, at den holder øje.

DT10_udvid03

4 Følg inspektionen
Hovedvinduet fortæller, hvor mange afkrydsningsfelter Unchecky har fjernet fluebenet fra, og hvor mange advarsler der er givet, siden programmet blev installeret. Klik på ”Activity log”-knappen for at få en komplet liste over de programmer, som er blevet forhindret i at installere ekstra software samt antallet af afviste tilbud.

DT10_udvid04

5 Beskyt browseren
Din browser kan beskyttes med Browser Protect Premium fra browserprotect.org (pas på sider med næsten samme navn). Dette gratis program overvåger Internet Explorer, Firefox og Google Chrome-browsere for at forhindre kidnapning af startside og søgemaskineleve-randør plus forsøg på at installere uønskede udvidelser.

DT10_udvid05

6 Scan og fjerm
Når det er installeret, åbner programmet sin konfigurationsside. Klik på ”Scan now”, så du får computeren kontrolleret for mulige indstillinger, som udgør en trussel mod din computer. Fremover vil enhver kidnapningssoftware, som forsøger at knytte sig til din browser, udløse en alarm, så du kan blokere den (eller tillade den).

DT10_udvid06

7 Konfigurer beskyttelsen
Vælg ”Settings”, og indstil din browserbeskyttelse i detaljer. Hvis du ønsker at bekræfte alle ændringer i dine browserindstillinger, vælger du ”All changes” under ”Alert on the following hijacks”. Avancerede brugere kan også styre en hvidliste over indstillinger i sektionen ”Confirmed”.

DT10_udvid07

8 Udvide sikkerhed
Samtidig med at Unchecky og Browser Protect giver beskyttelse mod kidnapning og uønskede programmer, filtreres andre snigende trusler væk. Begge programmer bør dog anvendes sammen med din almindelige sikkerheds-software og andre gode løsninger (for eksempel et plugin som Web of Trust, der hentes på mywot.com).

DT10_udvid08


TAGS
bloker
kidnapning
udvidelse
uønsket

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S