Home » Underholdning » Blog: Småt er godt
Blog: Småt er godt

Blog: Småt er godt

Share

Bliver downsizing den nye store trend i teknologi-verdenen?

I forne tider var vi en del hi-fi-entusiaster, der drømte om at sammensætte og eje det ideelle stereoanlæg. Derfor læste vi magasinet High Fidelity. Læsningen var også et udtryk for dagdrømmeri, idet meget af det udstyr, magasinet dækkede, var hinsides de flestes rækkevidde: Klasse A-forstærkere (rør-, naturligvis), elektrostatiske højttalere, Burmester-udstyr (var det noget med en effektforstærker til 73.495 pund? Ja, pund).

Da vi omsider fik råd til at nærme os det ideelle, skulle vi ikke lade os nøje med færdiglavede løsninger, ellers tak. Receiver? Kun til tøsedrenge. Integreret forstærker? Fyldte alt for lidt i stuen. Næ, cd-afspiller, radiotuner, forforstærker, effektforstærker og et par højttalere, der lignede badekar, som var stillet på højkant, var det absolutte minimum.

Let a woman in your life

Det holdt naturligvis kun, indtil der kom en hustru i huset. Som Gustav Wied skriver et sted: ”Naar Manden bliver gift, kommer Polen under Rusland”. Fruen havde en pointe, og den er ikke blevet mindre med tiden. Min hustru og jeg har således forelsket os i et mini-musiksystem: radio (FM og DAB), cd-afspiller, integreret forstærker, fem højttalere og et utal af forbindelsesmuligheder. Lyden er nærmest naturstridig god, og hele historien ligger i en kasse, der er 45 cm bred. Det kan man kalde downsizing. Pris: 7000 kroner.

Klap i, skærm

Tendensen er klar. Huspriserne stiger, og folk får mindre plads at bo på. Vi må økonomisere med pladsen. Se blot på tv’et. I årevis har folk fyldt deres stuer op med stadig større tv-skærme. I sin tid kaldte man fjernsynet for husalteret. Men herregud, de fleste af døgnets timer er det ikke engang tændt (i hvert fald ikke hos os). Kunne man ikke forestille sig en mere diskret løsning? Jo: Der har i flere år rumsteret forlydender om den sammenklappelige skærm, og nu nærmer den sig. Ved sidste års CES-messe i Las Vegas fremviste LG et tv, der kunne rulles sammen som et rullegardin. Fremtidsdrømme? Ingenlunde. Ifølge LG kommer Signature Oled TV R på markedet i år. 65 tommer i udfoldet tilstand; størrelse som en stor soundbar i sammenklappet form.

Butterfly-tastatur

Jeg er ingen ynder af spådomme. Jeg plejer faktisk snarere at skyde dem ned (videotelefonen, intelligente køleskabe – og ikke et ord om førerløse biler, der ikke kører folk ned), men denne gang tør jeg godt lægge hovedet på blokken: Vi kommer til at se mere downsizing. Kan du huske IBM ThinkPad 701? Den kom i 1995, og den var en diminutiv subnote-book med tastatur i fuld størrelse. Hvordan gik det til? Tastaturet foldede sig ud, når man åbnede maskinen. Genialt. Der var vist noget om, at mekanikken var skrøbelig, men ideen var forrygende. Lad os endelig få mere af den slags.

Og lad os så slutte med en kærlig tanke til High Fidelity. Det var nemlig det blad, der lagde grunden til forlaget Audio Media. Og det er Audio Media, der i cirka 36 år har stået bag Alt om DATA.


TAGS
blog
downsizing

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S