Home » Bilen » Blockbusters konkurs rammer ikke dansk afdeling
Blockbusters konkurs rammer ikke dansk afdeling

Blockbusters konkurs rammer ikke dansk afdeling

Share

Sidste uges konkursmelding fra Blockbuster påvirker ikke den danske afdeling, som stadig er en sund forretning

I fredags kunne vi fortælle, at Blockbuster har begæret konkurs. Det gælder dog kun den amerikanske del af videoudlejningsgiganten, som under den amerikanske chapter 11 paragraf er gået i imidlertid betalingsstandsning indtil en refinansieringsplan er på plads.

Det har selvsagt affødt en del spekulationer om Blockbuster Danmarks sundhedstilstand. Administrerende direktør Søren Heilmann afklarer dog nu sagen ved at fortælle, at kæden i Danmark har øget sin omsætning med 50 % siden 2003, mens han samtidig understreger, at moderselskabets midlertidige betalingsstandsning ikke vil påvirke Blockbuster Danmark negativt – tværtimod.

“Lad mig starte med at gøre det helt klart, at Blockbuster Danmark er en sund og veldrevet forretning. Vi er et selvstændigt juridisk selskab uden gæld, og i Blockbuster Danmark har vi ingen økonomisk driftsmæssig forbindelse til moderselskabet ud over en fast royalty-procentsats”, forklarer Søren Heilmann.

Sidste år havde de i alt 70 danske Blockbuster butikker således omkring 5 millioner kundebesøg, og ifølge Blockbuster Danmarks kundeanalyser var langt de fleste meget tilfredse med besøget.

“De seneste par år har vi tilpasset vores udlejningskoncept og indført et koncept, hvor kunderne opnår langt større fleksibilitet omkring lejeperioder og afleveringsfrister. Det er en blandt flere faktorer, som har haft stor betydning for, at langt de fleste kunder fortsat er mere end villige til at tage turen til og fra vores fysiske butikker.

Kundetilfredsheden hænger muligvis også sammen med, at udbyderne på det jomfruelige digitale marked, som i 2010 fortsat kun vil udgøre 2-3 % af det samlede danske salg- og udlejningsmarked, ikke kan tilbyde ægte HD-billede og surround-sound lyd og af gode grunde heller ikke kan tilbyde hverken filmrådgivning, god service, lidt godt til at akkompagnere filmen og et smil på læben”, slutter Søren Heilmann.


TAGS
blockbuster
konkurs
videoudlejning

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S