Block CVR-250 [TEST]: Audiofil lyd til enhver

Block CVR-250 [TEST]: Audiofil lyd til enhver

Share

Her er vi oppe i de nørdede prislag. Lyden er flot, og der er masser af tilslutninger

Block er navnet på et lille tysk familiefirma, som udvikler og sælger ”Audiophile Produkte für Jedermann”. CVR-250 er en receiver, der bygger bro mellem traditionelle dyder og nutidens streaming.

Radiosektionen omfatter FM, DAB+ og internet. I modsætning til fire ud af fem DAB+-tunere er Blocks tilstrækkeligt følsom til at fungere med en stueantenne. Men på internettet er udvalget af stationer enormt, og lydbilledet åbner sig på en helt anden og meget bedre måde.

Til cd’er har CVR-250 et støjsvagt og velfungerende drev med skuffe. Tilslutningerne kan fryde enhver nørd med et bredt udvalg af audiokilder. De digitale indgange omfatter en USB-A på fronten og på bagpanelet en USB-B til en computer samt en optisk og en koaksial port. Der er tre linjeindgange plus linjeudgange med fast og variabelt niveau. Nu da vi taler meget om en renæssance for vinyl, kunne det være rart med en RIAA-indgang, men i det mindste er det nemt at tilslutte en pladespiller med indbygget forforstærker og A/D-konverter.

Se også:  Nu kan du tale med din Libratone-højttaler

Effektforstærkeren er en gennemprøvet analog Klasse-AB-konstruktion på 2 x 30 W i 4 ohm. Lydkvalietten er høj, men klangen er lidt ”tysk”, dvs. lys. Der er tilstrækkeligt med power til almindeligt brug, og skal det være meget højt, er det nemt at tilslutte et separat udgangstrin, for eksempel Blocks A-100 på 2 x 205 W i 4 ohm.

Del denne