Home » Forskning » Bliv måneforsker
Bliv måneforsker

Bliv måneforsker

Share

NASA giver dig nu mulighed for at hjælpe dem med at udforske månen. Det handler om at tælle kratere og finde andre mærkelige ting på månens overflade.

I gamle dage var det så enkelt: Månen havde den farve den skulle have, og så var der ikke mere. I dag vil vi gerne vide lidt mere om dette vores nærmeste himmellegeme.

Blandt andet kunne forskerne godt tænke sig at vide, hvor gammel månens overflade er. Det kan de finde ud af ved at tælle op hvor mange kratere, der er på månen.

Hvis man ved hvor mange kratere, der findes, og hvor tit noget falder ned på månen, er det ret simpelt at regne ud, hvor gammel overfladen er.

Overfladens alder kan fortælle mange interessante ting om månens geologi. Er der for eksempel jordskælv eller bliver alt bare dækket af støv?

Forskerne vil også gerne have dig til at finde andre interessante ting. Det kan være vandrette spor fra meteorers landing eller rester fra månebesøgene – og det kunne godt være et fodaftryk.

Alt hvad du skal gøre er at bruge lidt tid på at tælle og notere på billeder, som NASA giver dig, når du går ind på sitet www.moonzoo.org.


TAGS
kratere
Månen
NASA

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S