Home » Internet » Bliv usynlig på nettet
Bliv usynlig på nettet

Bliv usynlig på nettet

Share

Vi viser, hvordan du undgår at blive iagttaget, udnyttet eller sporet af verdens største onlinetjenester

Har du været for gavmild med dig selv på nettet? Det er noget, der bekymrer et stigende antal mennesker. Men hvordan kan du vide det, uden at der er nogen, der stjæler din identitet? Hvad med anskuelser? Risikerer man at få problemer, hvis man lufter dem højrøstet online?

Disse bekymringer kan virke søgte, men menneskeheden er på vej i det tredje onlineårti, og internettet har en lang hukommelse. De digitale spor, vi efterlader os, ser ikke ud til at forsvinde. Det er måske kun et spørgsmål om tid, før vores onlinehandlinger og onlinekarakter vender frygteligt tilbage.

Hvad sker der, hvis nogen ser en kommentar, du har fremsat i spøg eller frustration, og tager den alvorligt? Det var det, der skete for den 27-årige bogholder Paul Chambers.

Se også:  Nu kan du slette alt hvad Facebook ved om din færden på nettet

Han var så frustreret over, at Robin Hood-lufthavnen i England var lukket, at han truede med at sprænge den i luften. Det førte til, at han blev arresteret, hans hjem blev ransaget, hans computer blev beslaglagt, og han mistede sit arbejde. Og dertil kom en bøde på 3.000 pund.

Internettet bliver tydeligvis overvåget af myndighederne, men der er en mere uheldsvanger grund til at holde sig væk fra radaren: cyberstalking. Sociale medier og andre web 2.0-teknologier gør det stadig nemmere at afsløre fortrolige oplysninger om vores liv. Vi lever vores liv i rampelyset, og bedre søgeværktøjer, der kan hente information fra nettets dybder, revolutionerer den måde, vores forfølgere arbejder på.

Se også:  Spot de falske Facebook-profiler

Er det for sent at slette os selv fra fortiden og begynde forfra? Er det muligt at bevare anonymiteten og stadig bruge internettet i fuld udstrækning? Er det muligt at skjule, at vi overhovedet er på nettet? Vi undersøger en række effektive teknikker, der gør det muligt at gemme dig fra overvågning, beskytte dit hjemmenetværk og finde stort set enhver online.

Vi starter med at fortælle hvordan du gør dit hjem hackersikkert, og fortsætter de kommende dage med flere artikler i serien.

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Flere artikler i dette tema (opdateres løbende denne uge):

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]


TAGS
Facebook
Guide
Privatliv
sociale medier
Twitter

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S