Home » Apps » Bliv rockstjerne med apps og elektronik
Bliv rockstjerne med apps og elektronik

Bliv rockstjerne med apps og elektronik

Share

Kan teknologi og apps lære os at spille musik uden at have brugt så meget som en krone på en musiklærer? Det finder vi ud af med en tur i hjemmestudiet

Hvis du har en drøm om at blive musikstjerne, er den måske ikke så utrolig fjern, som du ellers (uden tvivl) er overbevist om. Heller ikke, selvom du ikke kan læse en node eller synge en tone rent. Og heller ikke, hvis du har ligeså meget musikalitet i dig som en pose tomme øldåser, der bliver hældt ud på et stengulv.

For der er jo moderne teknologi og et kæmpe udvalg af apps, som kan få dig til at spille som en trænet studiehaj, ikke?

Vi blev nysgerrige. Derfor prøver vi her sammen med vores britiske samarbejdspartner T3, om selv den mest tonedøve, midaldrende småbørnsfar, der aldrig har mødt en musiklærer, kan klemme mindeværdige toner ud af en studieopsætning. T3’s Paul Dimery fortæller, hvordan det gik, da han tog hardware og software med i studiet som sine støtte-krykker.

Som enhver (især trommeslagere) vil fortælle dig, er trommerne den vigtigste del af et band. Det er limen, der samler de løse stumper. Lyt til enhver klassisk melodi, og du vil bemærke, at trommerne er hovedingrediensen. Så hvorfor ikke starte denne rock-odysse med Rolands transportable trommekit TD-1KV? Det er så intelligent, at det kan transformere en overivrig handelsskoleelev til trommekongen Phil Collins.

Her er gearet vi leger med

JamStik+ ligner mere en ukulele end en klassisk spade. Men den er faktisk ret god til at lære fingersætningen på.

ZiVix JamStik+ Efter at have tilsluttet ”verdens første smartguitar” trådløst til en mobiltelefon eller pc, kan du trække på et stort udvalg af apps, som kan udvikle dine musikalske evner. Denne guitar skal aldrig stemmes. Pris: 1700 kr.

Se også:  Musik holder modet oppe: Danskerne ser optimistisk på 2021

Apple iPad Pro Hvis du vil lære at spille ved hjælp af apps (som JamTutor til JamStik+), skal du også bruge en smart-enhed til at hente og bruge dem. IPad Pro-skærmen giver godt med plads til dine øvelser. Pris: 7000 kr.

KEF Space One Denne trådløse over ear-hovedtelefon er designet af Porsche, og det ses. Høj komfort kombineres med sublim lydkvalitet, perfekt til formålet. Kan også tilkobles ved hjælp af kabel. Pris: 3000 kr.

Roland TD-1KV Et ergonomisk, elektronisk trommekit med 15 forskellige trommesæt. Det vil øge din hastighed, din udholdenhed og din præcision, så du kan spille til hitnumre. Du kan endda optage dine fremskridt. Pris: 6000 kr.

Yamaha EZ-220 Det har aldrig været nemmere at lære, hvordan du spiller på et klaviatur end med dette keyboard, hvor du kan spille til 100 forskellige numre. Tangenterne lyser op, mens du spiller. Pris: 1300 kr.

Simply Piano Med denne app kan du få ekstra musiklektioner på dit Yamaha-keyboard. Du kan installere den på en iPad, som du stiller op på keyboardet. Appen lærer dig de grundlæggende ting og giver dig respons. Pris: gratis

Der er 15 forskellige trommesæt at vælge imellem på den digitale brugerflade, som har en træningsmode, hvor man kan udvikle sin hastighed, stamina og præcision. Her bliver jeg opfordret til at holde rytmen med en metronome, hvilket er langt sværere, end jeg forventede.

Se også:  Creative Sound Blaster GC7 [TEST]: Et cockpit til lydkontrol

Sev den mindste afvigelse trækkes fra min endelige score og efter et (synes jeg) ganske godt forsøg har jeg til min overraskelse kun scoret 46 procent. Men som med så meget andet finder jeg ud af, at jeg lærer mere ved at spille ”i virkeligheden” end ved at gennemføre nogle øverunder.

Jeg vælger en blød jazz-melodi fra et af de 12 backingnumre. Jeg lukker mine øjne og forestiller mig en jazzklub – med forsigtige tjip-tjip til at begynde med, men efterhånden får jeg opbygget noget selvtillid og vover et hårdt slag eller to. Det er virkelig skæg, det her. Også selvom det er en lidt flad fornemmelse at åbne øjnene og opdage, at mit ”publikum” må være gået hjem. Undtagen katten.

Hvis du hellere vi akkompagnere musik fra din smarte enhed, tilslutter du blot enheden til jack-indgangen Mix In. Dine udfoldelser kan optages og afspilles senere (hvis du tør!), og via en USB-MIDI-port kan du overføre din nyskabelse til computersoftware som Cubase eller Reason.

Med et par KEF Space One-hovedtelefoner i Porsche-design bliver mine e-trommerier mere autentiske. Dette over-ear-sæt sidder så godt, at jeg dårligt bemærker dem. Og lyden fra dem er endnu mere luksuriøs. De får den dybe resonans fra Rolands bastromme helt med. Det gælder også gengivelsen af det sarte ”tiss” fra bækkenerne. Det gengives med selvtillid.

Jeg må tilslutte KEF-sættet til trommerne med et kabel (i stedet for at benytte Space Ones indbyggede Bluetooth-forbindelse), men det medfølgende kabel er for kort, så hele min elegante kropslige holdning falder sammen. Jeg kan jo ikke få alt, vel?

TAGS
app
musik
musikprogram

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S