Blændende billede i Samsungs slanke tablet

Blændende billede i Samsungs slanke tablet

Share

Skærmen er enestående og hastigheden i top på Samsungs superlette tablet, der også udmærker sig ved et fint udvalg af tilbehør

For mange mennesker udgør tabletten efterhånden det primære vindue ind til den digitale verden af internet,
arbejde og underholdning.

Det sætter høje krav til skærmen, som ikke blot skal kunne vise os de nyeste fotos fra vennerne på Facebook, men også afvikle film og spil i en kvalitet, der kan konkurrere med både tv og computer.

Samsung har forsøgt at efterkomme dette med Galaxy Tab S, der sigter særdeles højt, når det kommer til skærmkvaliteten.

Imponerede skærm

Mens de fleste computerskærme og tv’er fortsat er i full HD, har Samsung smækket opløsningen på sin tablet helt op i WQXGA (2560 x 1600 pixel).

Det betyder, at du får tæt på dobbelt så mange pixel klemt ind på Super amoled-skærmens 10,5 ”. Resultatet er et knivskarpt billede, der viser selv de mindste detaljer i dine digitale billeder. Pixel er dog ikke alt, og derfor har Samsung også gjort en indsats for at optimere skærmteknologien, så farverne står stærkere og kontrasten bliver dybere. Det lader sig ikke fornægte. På trods af skærmens beskedne størrelse er det lidt af en oplevelse at se film på Galaxy Tab S, der giver en enestående livagtighed i billederne.

Se også:  Sådan bliver Samsung Galaxy S8

Galaxy Tab S tilpasser selv billedet og de apps, der anvendes, til omgivelserne, og selv udendørs ved sollys står skærmen ganske klart og flot.

Fuld af kræfter

Kræfter er der heller ikke sparet på. Processoren er Samsungs egen Exynox 5, der samlet set rummer ikke mindre end otte kerner. Dertil kommer 3 GB ram, som er med til at sikre rigeligt med kraftoverskud til stort set alle tænkelige opgaver.

I vores benchmark-test lå ydelsen på højde med de stærkeste konkurrenter. Wi-Fi-forbindelsen lå desuden helt i top og havde en længere rækkevidde end eksempelvis iPad.

Det store 7.900 mAh batteri sikrer, at Tab S snildt klarer op til flere dages internet, videokiggeri og musiklytten, inden den skal i opladeren.

Let og lækker

Vægten på en tablet spiller en stor rolle, da man gerne skal kunne sidde med den i én hånd uden at blive træt med det samme.

Det er heldigivis ikke noget problem med den slanke Galaxy Tab S, der med sine blot 465 gram er blandt de letteste tablets på markedet. Takket være den nubrede belægning på bagsiden er den også behagelig at holde på. I det hele taget er det en ret veldesignet tablet, der, selvom den er helt i plast, føles ganske solid.

Gearet til det meste

Styresystemet er Android i den nyeste version (4.4 KitKat) tilføjet Samsungs eget interface, som er gearet til såvel multitasking og produktivitet som underholdning og ikke mindst leg via eksempelvis ”Kids Mode”. Så kan børnene bruge Galaxy Tab S med kun det indhold, du har udvalgt.

Se også:  Samsung UDB-K8500 [TEST]: Få det maksimale ud af dit tv

Dertil kommer funktioner som fingeraftryksscanner, to indbyggede kameraer og mulighed for at telefonere, hvis du vælger 4G-udgaven. Det gør den alt i alt til en virkelig alsidig tablet, der kan bruges til det meste. Dog er det ærgerligt, at Samsung har udeladt NFC.

Skræddersyet tilbehør

Med det specieldesignede tilbehør, der er skabt til Tab S kan funktionaliteten udvides yderligere.

Vi testede den med Book Cover, der beskytter enheden og giver mulighed for at stille den i tre positioner, der passer til læsning, skrivning og video samt med Bluetooth Keyboard, der i et snuptag giver dig ordentlige taster at skrive med.

Keyboardet fungerer samtidig som matchende cover og gør faktisk, at du kan bruge Tab S som en lille bærbar, der snildt vil kunne erstatte din almindelige pc, når du er på farten.

Glimrende allround-tablet

Galaxy Tab S er samlet set et virkelig stærkt bud på en allround- tablet. Med en blændende flot Super amoled-skærm, enestående ydelse og et godt udvalg af tilbehør er det få opgaver, den ikke magter.

Galaxy Tab S 10,5
  • Batterilevetid
  • Skærm
  • Ydelse
  • Features
  • Pris

Alt om DATA siger

»Skærmkvaliteten er i en klasse for sig, men ydelse, features og design skuffer heller ikke. Således er Galaxy Tab S et rigtigt godt bud på en allround-tablet, der kan det meste og byder på stor alsidighed i kraft af det glimrende tilbehør.

4.5
Brugerbedømmelse 0 (0 stemmer)
Sender
Her er den bedste dagspris på:
Samsung Simple Cover EF-DT800B skærmdække til tablet Samsung Galaxy Tab S 10.5" (EF-DT800BWEGWW) priser
Del denne