Home » Software » Guide: Rediger video som en prof
Guide: Rediger video som en prof

Guide: Rediger video som en prof

Share
7 Komposition

Lad os prøve arbejdsområdet for kompositioner med en grøn skærm, også kendt som chroma key. Vi bruger klippet ”Hair Detail” fra www.hollywoodcamerawork.com da det giver os god mulighed for at teste relevante indstillinger.

Vil du lave din egen optagelse med grøn skærm, skal du sørge for, at din belysning er konsekvent, din overflade så flad som muligt, og at dit kamera er sat til høj mætning, så det grønne ikke bliver gråligt.

Gå tilbage til arbejdsområdet, og ryd alt ved at trække en boks over alle klippene og trykke ”Delete”. Placer nu optagelsen med den grønne skærm oven på en baggrundsoptagelse, som du ønsker at bruge. Gå tilbage til ”Media”-sektionen for at importere optagelse, hvis du ikke allerede har gjort det.

Se også:  Dette minikamera er nok nemmere til foto og video end mobilen

Bruger du samme fil som vi, vil du bemærke, at den indeholder en serie af PNG-filer. Resolve behandler dem på samme måde som videoer, så i stedet for at importere frame-by-frame, trækker du mappen ind i nederste rude.

Vores klip har det lille problem, at det er anamorfisk, så det ser mast ud. Vælg klippet i nederste rude og vælg ”Clip Attributes”. At sætte indstillingen ”Pixel Aspect Ratio” til ”16:9” hjalp med at få den korrekte skala.

8 Se resultaterne

I sektionen ”Edit” lægger du et par klip i lag og placerer ”green-screen”-optagelsen øverst på din baggrund. Vælg sektionen ”Colour”. Klik på optagelsen for at se den i forhåndsvisningsvinduet, tilføj derefter en ny seriel node ved at klikke på tasterne A + S.

Klik på pipetteværktøjet (Qualifier) i menuen i midten af skærmen, og derefter på et område med grøn skærm for at vælge det. Ikke meget synes at have ændret sig, men klik på tryllestaven, og du vil se, at Resolve har skabt en maske (billede D), baseret på din valgte farve.

Se også:  Adobe lancerer opdateringer til Premiere Pro og Premiere Rush

Nederst, under ”Selection Range”, vil et klik på ikonet længst til højre lave den omvendte effekt. Da vi forsøger at beholde forgrunden fremfor baggrunden, kan du her se, hvor godt du har gjort det.

Klik og træk i værdierne under nuance, mætning og luminans i vinduet ”Qualifier” for at øge antallet af farver, hvilket (forhåbentlig) trækker din grønne skærm tættere på det indhold, der skal være synligt. I vores tilfælde fungerer det ikke så godt, da den grønne baggrund er overmættet.

TAGS
DaVinci
film
Video
videoredigering

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S