Home » Software » Guide: Rediger video som en prof
Guide: Rediger video som en prof

Guide: Rediger video som en prof

Share
4 Beskær og split

Kør musen hen over klippets ender. Du kan rulle eller bruge musehjulet til at zoome ud, hvis du ikke kan se det hele. Klip enderne til ved at venstreklikke og trække.

Metoden er udmærket, men ikke optimal, da du konstant skal bruge forhåndsvisninger for at se præcis, hvor du har skåret til. Det er bedre at splejse.Brug kontrolelementerne i vinduet til forhåndsvisning længst til højre for at se dit klip. Stop nøjagtigt på det punkt, hvor der skal skæres. Alternativt kan du trække den røde positionsmarkør til punktet.

Vælg derefter barberbladsværktøjet , og klik på markøren for at bryde klippet i to. Da dette er ikke-lineær redigering, er der ingen grund til at bekymre sig om den lidt hårdhændede metode.Dine originale filer påvirkes ikke. Ryd op ved at vælge pileværktøjet, klik på det overskydende og tryk på ”Delete”.

5 Læg lag på lag

Lad os tilføje et klip mere, og se på Resolves hierarki. Træk næste klip ind, og slip det oven på det første, hvilket skaber et nyt spor. Overlap med første klip, og se forhåndsvisningen. Det oprindelige klip er forsvundet, da det nye ligger øverst.

Se også:  Adobe lancerer opdateringer til Premiere Pro og Premiere Rush

Rækkefølgen har betydning, da det giver dig mulighed for at blande spor ved hjælp af glidende overgange. Så lad os gøre det. Flyt øvre klip tæt på enden af det nedre, så de overlapper en anelse.

Brug pileværktøjet til at køre hen over øverste venstre kant af øverste klip for at få et hvidt håndtag. Træk og slip det på linjen ved slutningen af første klip, og du har en glidende overgang.

6 Graduer effekterne

Resolve blev skabt som et farvegradueringsværktøj, og redigeringsdelen er ikke nær så lækker som hos nogle af konkurrenterne. Det virkelige guld ligger i arbejdsområdet ”Colour”, hvor du finder graduering, komposition og værktøjer til effekter.

Se også:  Dette minikamera er nok nemmere til foto og video end mobilen

Du har en mindre samling til rådighed i forhold til den fulde version, men stadig et udvalg svarende til standard-broadcast. Eneste problem er det node-baserede system, som kan være bøvlet at arbejde med.

Med mange redigeringsværktøjer kan du tilføje effekter ved hjælp af lag. Tænk på det som en kage. Har du overset noget, er det en rodet affære at splitte kagen ad, tilføje den manglende ingrediens og få det hele samlet i en præsentabel form.

Brug af noder svarer mere til at arbejde med cupcakes. Hver enkelt kan ændres og dekoreres, præcis som du vil. At fylde dit cupcake-stativ betyder ikke, de er låst på deres plads. Ser en af dem lidt sjusket ud, kan du fjerne den uden at ødelægge resten. Det er en utrolig fleksibel og effektiv måde at tilføje effekter på. Når du har oprettet en node, kan du genbruge den, som du ønsker.

TAGS
DaVinci
film
Video
videoredigering

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S