Home » Software » Guide: Rediger video som en prof
Guide: Rediger video som en prof

Guide: Rediger video som en prof

Share

Giv dine optagelser topbehandling med DaVinci Resolve, et gratis og professionelt stykke software til redigering af video

Videoredigering er nødvendig, hvis du har brug for at strikke en familievideo sammen eller klippe ferieoptagelser til for at lægge dem online.

Mange videoredigeringsprogrammer er gratis, men ikke gode. Windows Movie Maker gør et tåleligt stykke arbejde, men du skal ikke regne med resultater, der er så præsentable, at de kan lægges på YouTube. ShotCut er ustabil, og andre programmer, som lover at fikse dit redigeringsbehov, er så fejlbehæftede, at vi ikke vil røre dem.

Heldigvis findes DaVinci Resolve i en gratis, nedskaleret version (den fulde version bruges til film i Hollywood-klassen), og den har et komplet sæt redigeringsfaciliteter. Så klar, parat, aktion!

Download Blackmagic DaVinci Resolve 12.5

Hent det engelsksprogede program her

Brug dine egne videoer, eller hent nogle på Archive.org til dine egne test-eksperimenter.

1 Forberedelser

 DaVinci Resolve er en stor pakke på over 400 MB. Der er en række forhold, som kræver din opmærksomhed, selvom programmet sekv tager sig af det meste.

Se også:  Stor Adobe-opdatering: Nye værktøjer til videoredigering

Du skal registrere dig for at kunne downloade, men der er ingen grimme, skjulte ekstraprogrammer, som du skal holde øje med undervejs, så vidt vi kan se. Start softwaren, og tag rundturen for at få et indtryk af Resolves vigtigste funktioner.

Lad også programmet tjekke din computer for at se, hvor godt det vil fungere med din hardware. Du kan nu oprette et ny projekt. Husk på, at maksimal opløsning i den gratis version er 1080p, da redigering i 4K er forbeholdt betalingsversionen.

De næste indstillinger handler om tastaturgenveje til redigering. Vi bruger DaVincis standardopsætning.

2 Se dig omkring

Brugerfladen er opdelt i fire områder, som du får adgang til ved hjælp af værktøjslinjen nederst i vinduet eller ved at vælge dem i menuen Workspace > Primary Workspace.

Første område er arbejdsområdet for dine medier, så lad os tage en hurtig, men grundlæggende rundvisning.

Øverst til venstre er en liste over mappeplaceringer, som du bruger til at finde dine medier. Når en mappe er lokaliseret, vises til højre en liste over klip, som kan forhåndsvises i vinduet til højre.

Se også:  Adobe lancerer opdateringer til Premiere Pro og Premiere Rush

Du tilføje klip til projektet ved at trække dem til den store rude nederst eller få vist oplysninger om det aktuelt valgte klip i ruden til højre. Træk et par klip ind bundruden, tryk på Skift + 4 for at tilgå redigeringstilstanden Edit.

3 Redigeringsrummet

Nu er vi i maskinrummet , som er velkendt for enhver, der før har brugt et ikke-lineært redigeringsprogram. Du har adgang til klip, du har valgt, en tidslinje i bunden, et par vinduer i toppen til forhåndsvisninger samt en begrænset liste over effekter og overgange. Begynd med at trække et klip ind på tidslinjen.

Vi bruger optagelser fra Archive.org, så hvis du ønsker at teste Resolve, men endnu ikke har optagelser klar, er det en brugbar og lovlig kilde.

Når du slipper dit klip, oprettes to spor: et for videoen og et for det tilhørende lydspor. Hvert element kan redigeres selvstændigt, selvom de fra start er koblet sammen, så din lyd ikke kommer ud af sync.

1 2 3 4Næste

TAGS
DaVinci
film
Video
videoredigering

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S