Home » Hardware » Black Friday: 4 ting, du bør vide, før du går shop amok
Black Friday: 4 ting, du bør vide, før du går shop amok

Black Friday: 4 ting, du bør vide, før du går shop amok

Share

Danmarkshistoriens største nethandelsdag, Black Friday, står for døren. Tusindvis af danskere sidder klar ved tasterne, når onlineverdenen fredag den 23. november inviterer til årets virtuelle forbrugsfest. Med de 4 vigtigste forbrugerjuridiske råd ved hånden, er du bedre stillet, inden du fylder den digitale indkøbskurv. Chefjuristen hos e-mærket guider dig i mål

Black Friday fik for alvor sit store gennembrud i Danmark i 2015. Siden da har handelsdagen hvert år sat nye omsætningsrekorder, og forventes i år at blive den største nogensinde. Så det skal gå stærkt, når netbutikkerne uploader varer på ”hylderne” og forventeligt endnu stærkere, når vi alle sammen flår dem ned igen. Fejl på butikkerne kan opstå, og du kan glemme at tænke dig ordentlig om, inden du klikker køb. Men med disse 4 gode råd, kan du beskytte sig selv:

1) Sådan er du stillet, hvis butikken glemmer et 0,- i tilbudsprisen

Når der skal tastes rabatter ind på rigtig mange produkter, er det ikke usædvanligt, at der sker fejl. Men kan webshoppen efterfølgende annullere handlen på et tv, der skulle have kostet 5.000 i stedet for de 500, du købte det til?

“Når man som kunde handler på en webshop, er der som udgangspunkt indgået en bindende aftale i det øjeblik kunden klikker på betalingsknappen. Man kan ikke bare annullere en aftale om køb af et produkt, fordi man er kommet til at skrive en forkert pris. Heller ikke selvom shoppen har taget alverdens forbehold for trykfejl,” fortæller Camilla Engel Post, chefjurist hos e-mærket.

Se også:  Dansk team vil skabe selvkørende webshops

Hun tilføjer dog, at hvis webshoppen kan påvise, at kunden vidste eller burde have vidst, at der var tale om en forkert pris, så kan situationen være en anden.

2) Du har krav på din vare – også hvis den er udsolgt

Som kunde har du krav på det produkt til den pris, du har godkendt. Webshoppen kan ikke bare annullere en aftale, fordi varen pludselig viser sig at være udsolgt. Særligt i forbindelse med Black Friday og mængden af kampagnetilbud kan lagerbeholdningen – og ikke mindst efterspørgslen – vise sig at komme bag på selv de bedst forberedte butikker.

3) Pak varen ud med det samme – så står du bedre ift. reklamation

For mange forbrugere er Black Friday også store julegavedag. Her kan man nemlig fylde op under træet uden at tømme pengepungen helt. Ifølge Camilla Engel Post, er det dog vigtigt, at man pakker varen ud, så snart man modtager den, i stedet for at smide gavepapir og julebånd omkring den. Gør man det, står man nemlig langt bedre i en evt. reklamationssag. Er varen eksempelvis blevet skadet under transporten, er det nemlig lettere at sandsynliggøre, at det ikke er en skade der er opstået, mens man selv har haft ansvaret for varen.

Se også:  10 gode råd til sikker juleshopping på nettet
4) Hold godt øje med dine byttemuligheder

Er du en af de mange danskere, som køber en eller flere af årets julegaver på Black Friday, så bør du være særligt opmærksom på webshoppens byttepolitik. De fleste varer, du køber på nettet, kan fortrydes i op til 14 dage, men da der er en hel måned til juleaften, er det jo ikke nok for gavemodtageren.

“Langt de fleste webshops forlænger allerede deres kunders returret i november, så varerne kan byttes helt frem til midten af januar, men du kan ikke være sikker på det, og så risikerer du at skuffe farmor eller din svigersøn, hvis de hellere ville have haft trøjen et nummer større”, afslutter Camilla Engel Post.

Så tænk over det, inden alle julegaverne hives ned af hylderne på Black Friday.


TAGS
black friday
internet-handel
webshopping

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S