Home » Andet » Bitcoin er ikke en bank – men hvis den var …
Bitcoin er ikke en bank – men hvis den var …

Bitcoin er ikke en bank – men hvis den var …

Share

Om Bitcoin er en magtfaktor på verdens finansielle markeder, er omdiskuteret. Men hvis man sagde, at kryptovalutaen var en bank, ville den placere sig blandt de allerstørste.

Den digitale kryptovaluta Bitcoin har et dårligt rygte, fordi det er mange cyberkriminelles foretrukne betalingsmiddel. Også nationalbanker og pengeinstitutter har tidligere haft interesse i at tale valutaen ned. Men den er og bliver en magtfaktor på den globale, finansielle scene. Det dokumenterer den nye, britiske aktierådgiver Buyshares.

For hvis man forestillede sig, at Bitcoin var en bank, så ville den være verdens ottendestørste med en markedsværdi på 169,01 milliarder US-dollar svarende til cirka 1100 milliarder kroner. Det er knap halvdelen af det årlige danske bruttonationalprodukt.

Også en god investering

Verdens største bank er ifølge Buyshares amerikanske JP Morgan Chase med en markedsværdi på 433,5 milliarder dollar fulgt af Bank of America (306 milliarder dollar), ICBC (290,9 milliarder dollar) og China Construction Bank (218,4 milliarder dollar).

Men Bitcoin lægger sig foran store pengeinstitutter som HSBC (157,5 milliarder dollar) og Morgan Stanley (93,09 milliarder dollar). Danske Bank er en dværg i den sammenhæng med en markedsværdi på rundt regnet 80 milliarder danske kroner svarende til godt og vel 12 milliarder dollar.

I det hele taget er Bitcoin – uden at være en bank – en ganske god investering. Ifølge Buyshares har valutaen haft en årlig, gennemsnitlig værdistigning på 27,18 procent. Det er der ikke mange banker, som kan matche i disse lavrentetider.


DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S