Home » Test » Biografen på hovedet
Biografen på hovedet

Biografen på hovedet

Share

Det nye HMZ-T1 fra Sony giver dig en 150”-skærm i fuld 3D og naturligvis med 5.1 virtual surroundsound. Samtidig vejer den kun et halvt kilogram, og du har den fastspændt på hovedet

Det lyder tosset, men sandt er det ikke desto mindre. For under 6.000 kroner kan du få en biografskærm på 150″ hjemme i stuen med fuld 5.1 (virtuel) surroundsound, og du behøver ikke engang skændes med din bedre halvdel om, hvor den skal placeres. Når den skal bruges, tager du den bare på, og vupti, så har du din helt egen private biograf, endda i 3D, hvis det skulle være.

Jeg kan lige så godt indrømme det med det samme, at allerede da jeg ganske kortvarigt prøvede HMZ-T1 på årets IFA-messe i Berlin, var jeg solgt. Der er noget helt unikt ved at se film på ”det store lærred”, og nu kan du endda også spille dine favoritspil på samme størrelses skærm.

Superlet opsætning

Indrømmet – jeg havde forventet, at det var et system, der var relativt kompliceret at sætte op, men der blev jeg heldigvis positivt overrasket. I bund og grund skal systemet bare sluttes til din blu-ray-, dvd-afspiller, pc eller spillekonsol, og så er det bare at køre derudaf.

Systemet består af to dele samt kabler. Dels er der naturligvis selve headsettet – noget, der ligner, det er taget ud af Star Trek. Med lidt god vilje kan man godt føle sig lidt som Georgi LaForge fra Star Trek The Next Generation, når først visiret er på plads. Men i stedet for at se verden som infravision, termografi og lignende så får du muligheden for at se dine egne film eller spille dine egne spil på et lærred, der i størrelse ville gøre Palads biografen misundelig.

Se også:  Sony KD-85ZG9 [TEST]: 8K til millionæren

Dernæst er der en kasse, som primært er en hdmi-pass through, der sørger for, at hdmi-signalet fra dit tv, pc eller spillekonsol kommer op til dit headset i det korrekte format.

Det setup betyder så desværre, at du får et par ekstra kabler liggende. Der er et hdmi-kabel, der skal forbinde hdmi-kassen til dit tv, din pc eller spillekonsol, et strømkabel til samme kasse og et kabel mellem headsettet og hdmi-boksen.

De medfølgende kabler er dog lange nok til at sikre, at du ikke behøver sidde ved siden af din spillekonsol eller blu-ray for at bruge systemet, og det er dejligt.

Overraskende imponerende

Nu var det ikke første gang, jeg prøvede systemet, allerede sidste år på IFA fik jeg mulighed for at afprøve systemet ganske kort, og der var jeg imponeret. Systemet blev ikke mindre overbevisende, da vi først installerede det hjemme.

Kvaliteten var imponerende. Vi så lidt 3D-film, og selvom jeg aldrig bliver begejstret for 3D i almindelighed, så må jeg dog sige, at det var imponerende at se Avatar på en 150″-skærm i 3D, og så helt alene. Jeg manglede bare popcorn og cola, så ville det have været en perfekt dag.

Se også:  PlayStation 5 afsløret: Her er specifikationer, pris og lanceringsplan

Dernæst satte jeg et af mine favoritspil på konsollen, Need for Speed: The Run, og wauuw, det var godt nok imponerende, og flere gange så tog jeg mig i at dreje hovedet for at se, hvad pokker der skete ved siden af mig. Ikke at det hjalp, men reaktionen var der.

Kvaliteten var høj, og det samme gjaldt lyden – jeg følte virkelig, at jeg sad i biografen på de bedste pladser eller bag rattet i bilen og drønede ud over stepperne.

Men der er da også en bagside af medaljen. For selvom vægten er lav, under 500 gram, så er det et lidt kluntet headset at have på. Du skal også bruge en del tid på at justere det første gang, og hvis din bedre halvdel har brugt det, ja, så kan du bruge tid på at indstille det igen. Du skal nemlig både justere linseafstanden, hørebøfferne og ikke mindst de remme, der sidder bag om din nakke.

Jeg vil slet ikke komme ind på, hvad du ligner, men det kan du jo være ligeglad med – du sidder i din egen verden og nyder underholdningen.

Billig eller dyr? Det er en smagssag. Men omkring 6.000 kroner er ikke helt billigt, og der er kun en, der kan bruge det ad gangen.


Sony HMZ-T1 Head Mounted Display
  • Funktionalitet
  • Pris
4

Alt om DATA siger

Underholdningen er i orden, kvaliteten er i top, og det er utrolig fedt at se film eller spille på en 150″-skærm. Prisen er dog lige i overkanten, men har du pengene, så er det bare at komme i gang.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
3D
Head Mount Display
Sony

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S