Home » Mobiltelefon » Billige smartphones [TEST]: Er de billige mobiler gode nok?
Billige smartphones [TEST]: Er de billige mobiler gode nok?

Billige smartphones [TEST]: Er de billige mobiler gode nok?

Share

Hvorfor smide tusindvis af kroner, hvis du kan få en mobil, der dækker dine behov til en brøkdel af prisen? Vi kigger nærmere på de billigste smartphones for at se, om det kan betale sig at spare nogle penge her

I takt med at topmobilerne bliver vildere, smartere og hurtigere, løftes kvaliteten også i den nedeste del af markedet. De features, som for bare få år siden var det hotteste, siver ned i budgetmobilerne. Og det går ganske stærkt. Kan du således leve med ikke at være helt fremme på beatet, er det måske værd at overveje, om en billigmobil er nok til dit behov.   

Det basale er på plads

Ved et overfladisk blik er det svært at se, at testens seks mobiler hører til i lavprissegmentet. Ligesom topmobilerne har de store skærme, der dækker næsten hele fronten. Dertil kommer fingeraftrykslæser, USB-C og avancerede kameraer. På det basale plan mangler der ikke noget.

Se også:  Stort batteri og 48 MP kamera for under en tusse: Motorola klar med ny billigmobil

Dykker man lidt ned under overfladen, bliver det dog klart, at hverken byggekvalitet, skærm eller features kommer i nærheden af markedets bedste mobiler. Heller ikke fotokvaliteten er i samme liga – trods flotte specifikationer. 

5 tips, når du køber billig mobil

Det er dog på ydelsen, man mærker kompromiset mest. Vi er nede i laveste gear. Kræfterne rækker typisk ikke til mere end almindelige opgaver som mails, internet og sociale medier. 

På batterikapacitet kan de billige mobiler dog fint følge med. Testdeltagerne har store batterier. Og så får man pudsigt nok stadig jackstik i dette segment. En feature, der ellers er ved at uddø.

Se også:  Ny Samsung-mobil koster kun lidt over en tusse: Kæmpe batteri og tre kameraer
Sådan bedømmer testholdet

AOD giver alle testede produkter en karakter på mellem 1 og 6 stjerner på en række udvalgte punkter. Ved beregningen af ”Samlet vurdering” tillægges karakteren for ”Ydelse” samme vægt som alle andre karakterer tilsammen. ”Testvinder” er testens bedste produkt samlet set. ”Bedste Køb” er det produkt, som giver bedst valuta pr. investeret krone. Nogle produkter får desuden anerkendelsen ”Anbefaler” for særlig høj kvalitet.

 


TAGS
billig mobil
smartphones

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S