Home » Mobiltelefon » Billige smartphones [TEST]: Billige mobiler er overraskende gode
Billige smartphones [TEST]: Billige mobiler er overraskende gode

Billige smartphones [TEST]: Billige mobiler er overraskende gode

Share

Der er dog forskel. I den ene ende af skalaen har vi Samsung med en varm og farvemættet skærm, som er rigtig behagelig at se på, omend en anelse grumset. I den anden ende har vi Motorola, som står i kontrast med en koldere og mere bleg skærm, der er anelse skinger i farvetonen. Midt imellem står Huawei, som rammer en flot balance i gengivelsen. En klar, skarp og farvestærk skærm, der leverer naturlige og troværdige billeder.

Skarpe skærme

Ydelsen har altid været svagere i de billige mobiler – og er det stadig. De tre er ikke i nærheden af de afsindigt hurtige topmobiler, der sendes på markdet i dag, men mindre kan også gøre det, og det er faktisk overraskende, hvor god ydelse de rent faktsk leverer.

Motorola er hurtigst, især på grafikken. På processor-ydelsen er den på linje med Huawei, mens Samsung er bundskraberen. Selvom de alle vil være i stand til at klare alle typiske gøremål som internet-surfing, Facebook, lidt billedredigering osv., så giver den ekstra power i Motorola-mobilen nogle fordele i spil- og medieopgaver. Og det er denne mobil, da langt henad vejen også skabt til.

Her får du også dobbelt op på indbygget lagerplads sammenlignet med de to andre. 128 GB er imponerende i så billig en mobil. Den kommer også med et pænt stort batteri, omend ikke så stort som Huaweis, der rummer imponerende 4000 mAh. Rigeligt til at klare i hvert fald halvanden dag på en opladning. Desværre er der ikke nogen form for hurtigopladning her. Det er der hos Motorola og i en lidt hurtigere form hos Samsung, som dog har et mere beskedent batteri.

Se også:  Trump forlænger det amerikanske handelsforbud mod Huawei et år
Stærke kameraer

Multikameraerne, der for få år siden var det hotteste nye, er nu også rykket ned i denne klasse af mobiler. Ikke bare to, men op til hele tre kameraer finder man på bagsiden af deltagerne. Det er Motorola, der trumfer de to andre her. Foruden et standardkamera og et dybdekamera, har man forsynet mobilen med dedikeret actionkamera.

Det er designet til at få dine vildeste videoer i kassen uden at blive helt rystede og uskarpe. Stærk billedstabilisering, Quad Pixel-teknologi og bredt 117 graders vidvinkel-objektiv sikrer flotte og skarpe videoer, selv når det går heftigt for sig.

For at gøre håndteringen nemmere kan kameraet filme i bredformat, selvom du holder mobilen verikalt, og det er sådan set meget godt tænkt, for især med denne aflange mobil er det betydeligt mere behageligt at filme i den vinkel.

Det er såleds et fint videokamera, men ikke det bedste, når det gælder stillbilleder. Her leverer Huawei skarpere og mere lysstærke resultater med fine farver og god kontrast. Samsungs billeder bliver en anelse uldne i det, og Motorolas stillbilleder er generelt lidt mørkere og knap så skarpe.

Se også:  McLaren sætter turbo på OnePlus-mobil

Hvor Motorola og Huawei har valgt at dedikere det ene kamera til dybdemåling, så du kan lave lækre slørede bokeh-effekter, består det på Samsungs mobil i et ultravidvinkel-objekt med et nærmest grotesk bred 123 graders synsfelt. Det ser på ingen måde naturligt ud, men kan være en fed effekt og en fin mulighed, hvis det er vigtigt at få en masse med i bredden.

På selfie-fronten tager Huaweis lille pop-op-kamera prisen. Det er lidt langsomt til at poppe op og larmer en del, når det gør det, men det skyder skarpere og mere farveægte billeder end de to andre, der begge har tendens til lidt uldne selfies.

Imponerende kvalitet

Man skal ikke være bange for at bevæge sig ned i den billige klasse af mobiler, hvis behovet for det allernyeste ikke er enorm. Det beviser de tre deltagere ganske tydeligt. Det er ikke kun halvsløje afkog af dyrere mobiler, der bliver også tænkt nyt og skabt innovative løsninger i denne prisklasse.

På designet er de overraskende tæt på topmobilerne, men der er et stykke derop, når det gælder skærm, ydelse og kamera. Ikke desto mindre leverer de mere end rigeligt for at få en glimrende op-levelse. Hver har deres styrker, men i vores øjne er det Moto-rola, der rammer den bedste balance mellem design, features og ydelse.

TAGS
Huawei
Motorola
Samsung
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S