Home » Mobiltelefon » Billige smartphones [TEST]: Billige mobiler er overraskende gode
Billige smartphones [TEST]: Billige mobiler er overraskende gode

Billige smartphones [TEST]: Billige mobiler er overraskende gode

Share

Kan man virkelig få en ordentlig smartphone for under 2000 kroner? Vi testede billige mobiler fra Samsung, Huawei og Motorola, og de byder faktisk på overraskende stor power samt innovativt design og smarte funktioner

Man kan nemt kom-me til at slippe over ti tusinde kroner for en topmobil med ultraavanceret kamera, kræfter i gamerklassen og en knivskarp OLED-skærm, men hvis du primært bruger din smartphone til at tjekke mails og gå på Facebook, er det altså at skyde gråspurve med kanoner. Mindre kan gøre det – en del mindre faktisk. Men hvor går grænsen? Vi testede tre billige mobiler for at s, om det er her, vi rammer smertegrænsen.

Flot design

Tidligere var det ret tydeligt at se på designet, om der var tale om en billig mobil. De var skabt i plast, buttede i designet og med store rammer omkring skærmene. Sådan er det ikke længere. De tre deltagere ligner til forveksling markedets topmobiler. Der er glas både for og bag, og skærmene går helt ud til kanterne – i Motorolas og Samsungs tilfælde brudt af et lille kamerahul, henholdvis placeret i øverste hjørne eller i toppen.

Se også:  OnePlus løfter sløret for den nye topmobil, OnePlus 8T, den 14. oktober

Hos Huawei er der intet hul. Her har man fjernet selfie-kameraet fra skærmen og skabt et pop-op-kamera i toppen, som skyder op, når du skal bruge det. Der er derfor næsten ingen spildplads på fronten. Skærmen får lov at fylde stort set det hele – 91 procent for at være præcis. Men det er så til gengæld en ret stor skærm, så mobilen ender alligevel med at være ret stor. Lidt for stor til vores smag. Den er ikke helt nem at betjene med én hånd.

Motorola-mobilen har også en pænt stor skærm, men her har man valgt at udforme den i det klassiske aflange biografformat 21:9, og det betyder, at den er nemmere at håndtere. Galaxy A40 har den mindste skærm af de tre. Det er utroligt, at vi er nået dertil, hvor en mobil med 5,9″-skærm føles lille og fiks, men det gør den faktisk. Den er slank og let at holde i hånden.

Også Huaweis mobil er til den slanke side, mens Motorola One Action er en smule buttet. Betjeningen af mobilerne er stort set identisk med knapperne placeret i højre side, og de har alle en monohøjttaler i bunden ved siden af USB-C-stikket til opladning. Indgangen til sim- og SD-kort samt jackudgangen til hovedtelefoner – som de alle glædeligvis har – sidder dog forskelligt.

Se også:  Nokia 2.3 [TEST]: Utrolig pris – men for store kompromiser

Der er fingeraftrykslæser på bagsiden af alle tre mobiler. Samsung og Motorola giver også mulighed for at logge ind med ansigtet, men denne mulighed får du ikke hos Huawei. Det er ulempen ved det skjulte pop-op-kamera.

Forskel i skærmkvalitet

Også skærmkvaliteten har tid-ligere været en tydelig indikator på, at der var tale om en billig mobil, men her er der faktisk også sket en del. Differencen er klart at få øje på, når man sammenligner med de knivskarpe OLED-skærme i de nye topmobiler – der er simpelthen ikke samme farvestyrke og kontrast – men lysstyrken hos de tre deltagere er rigtig god, og de har alle en fin opløsning i FHD+.

TAGS
Huawei
Motorola
Samsung
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S