Home » Bærbar computer » Billige bærbare [STORTEST]: Du får enormt meget computer for pengene
Billige bærbare [STORTEST]: Du får enormt meget computer for pengene

Billige bærbare [STORTEST]: Du får enormt meget computer for pengene

Share

Lenovo Thinkpad E595 [TEST]: Helstøbt arbejdsmaskine

Her får du en rigtig arbejdsmaskine. En klassisk ThinkPad i sort no-nonsens-design og med den karakteristiske røde trackpoint i midten af tastaturet.

Der er to store fysiske knapper umiddelbart nedenfor denne, så man kan vælge at henlægge sin betjening hundrede procent til disse værktøjer, men der er også en helt almindelig touchpad.

Du får en stor 15,6” Full HD-skærm med ips-panel og antirefleksbelægning, så man ikke generes af genskin. Det er ikke verdens mest lysstærke skærm, men den står fint, med stærke farver og god kontrast. Øverst er et HD-kamera til videosamtaler.

Veldisponeret maskine

Rammen omkring skærmen er relativt tynd, så selvom vi er oppe i et større format, føles maskinen ikke voldsom stor. Det hele er ret godt afmålt. Der er lige akkurat plads til et fuldstørrelse tastatur med numeriske taster. Det er behageligt at taste på, omend lidt svampet i sin respons.

Se også:  Smartphones [STORTEST]: Her er den absolut bedste mobil lige nu

Trods et relativt slankt design er der blevet plads til to USB 3.1 porte, en USB 2.0, en USB-C, HDMI, Ethernet, micoSD-kortlæser og kombineret ind/udgang til lyd. Det er temmelig imponerende.

Til mere end tekstarbejde

Designet er relativt robust, men maskinen er hverken særlig tyk eller tung, så den er nem at have med i tasken. Ydelsen er absolut hæderlig. Det er ikke noget multimediemonster, men den klarer uden problemer Office-opgaver.

Et dedikeret grafikkort gør, at den også fint kan klare lettere billed- og videoredigering. For de fleste vil det være mere end rigeligt. Batteriet er desuden stærkt nok til at sikre dig en fuld arbejdsdag på en opladning.

Meget for pengene

At denne maskine kun koster lidt over 4000 kroner, er ærlig talt ret utroligt. Vi mangler ikke rigtig noget. Jo, selvfølgelig kunne skærmkvalitet og ydelse være højere, og den har ikke de avancerede features, for eksempel ansigtsgenkendelse, som dyrere maskiner har.

Se også:  Smartphones [STORTEST]: Dyr eller billig? Her får du mest mobil for pengene

Men til at klare dagens arbejde får du, hvad du skal bruge. Så selvom E595 er dobbelt så ”dyr” som visse andre deltagere i testen, løber den med sejren, da den simpelthen bare leverer mere for pengene end nogen anden.

Testredaktøren om tilslutningerne i billige computere

”USB C-standarden er glædeligvis vidt udbredt i dette segment. Både som dataport og som strømtilslutning. Det betyder, at du kan bruge de samme adaptere på kryds og tværs af de forskellige maskiner.

Således er vi forbi det punkt, hvor hver maskine kræver sin egen særlige adapter. Det er desværre langt fra standard på dyrere maskiner, og på den måde er de billige maskiner faktisk godt fremme i skoene.”

TAGS
budget
god pris
køb af bærbar
Stortest

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S