Home » Bærbar computer » Billige bærbare [STORTEST]: Du får enormt meget computer for pengene
Billige bærbare [STORTEST]: Du får enormt meget computer for pengene

Billige bærbare [STORTEST]: Du får enormt meget computer for pengene

Share

Asus R417Y [TEST]: Windows med begrænsninger

Tastaturet er denne pc’s
stærkeste kvalitet.

Her er vi nede i det absolut mest skrabede – i hvert fald på Windows-fronten. Maskinen gør som sådan ikke noget for at skjule sin billige natur.

Der er skamløst gjort brug af plast hele vejen igennem, og rammen omkring skærmen er ret stor. Det betyder ikke overraskende, at enhver fornemmelse af lækkerhed udebliver.

Heldigvis har man prioriteret tastaturet højt. Det er faktisk et rigtig fint et af slagsen, i fuld størrelse, dog uden numeriske taster i siden. Udvalget af tilslutninger er heller ikke skidt. Her er USB, både i version 2.1, 3.1 og i C-format, og dertil får du HDMI, Ethernet, SD-kortlæser og lyd ind/ud. Det er ret imponerende for så billig en maskine.

Skærmen er ikke overvældende. Den er bleg og udvasket i sit billede, og samtidig gør den lave opløsning og de begrænserede betragtningsvinkler heller ikke noget for at forbedre indtrykket. Men bruger man primært maskinen til tekstarbejde, internetsurf og andre dagligdagsopgaver, er det til at leve med.

Skrabet styresystem

Man kommer alligevel ikke til at foretage videoredigering og den slags på maskinen, for det er kræfterne slet ikke til. Der sidder en AMD-processor samt 4 GB ram i maskinen, og det er knap nok tilstrækkeligt til de basale Windows-funktioner.
Man må finde sig i lidt forsinkelser, når man navigerer og går på nettet.

Vi ville gerne have benchmark’et maskinen, men da man har valgt at anvende det særlige Windows 10 S som styresystem, var det ikke muligt. Her kan du nemlig kun hente apps fra Microsofts egen App Store. Ellers skal du betale for en opgradering til et almindeligt Windows-system.

Det er formentlig denne metode, der har gjort det muligt at klemme maskinen ned på den utrolig lave pris. Det er imponerende, at man kan få noget, der bare fungerer nogenlunde til de penge.

Men du må altså finde dig i nogle kompromiser, så hvis du søger mere end bare en helt basal maskine til tekstarbejde og internet, vil vi anbefale, at du betaler lidt ekstra eller vælger Asus’ Chromebook i stedet.

TAGS
budget
god pris
køb af bærbar
Stortest

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S