Home » Bærbar computer » Billige bærbare [STORTEST]: Du får enormt meget computer for pengene
Billige bærbare [STORTEST]: Du får enormt meget computer for pengene

Billige bærbare [STORTEST]: Du får enormt meget computer for pengene

Share

Asus Chromebook C423N [TEST]: Gedigen Chromebook

Rammerne omkring skærmen er smalle – designet er pænt.

Her får du en Chromebook i rigtig fornuftigt format og med specs, der gør den til mere end bare en lille YouTube-maskine

Den har en pæn stor 14”-skærm, men rammerne omkring den er tynde, så maskinen føles faktisk ikke så voldsom stor. Opløsningen er Full HD (maskinen fås også endnu billigere med HD), og billedet er ganske fint. Betragtningsvinklerne er begrænsede og farvegengivelsen langt fra troværdig nok til fintfølende billedredigering, men til internetsurf og underholdning er der intet at klage over. Heller ikke på lyden, som er betydelig bedre, end vi havde forventet til den pris.

Ikke til lange romaner

Tastaturet er okay, men absolut ikke perfekt. Tasterne er små og kluntede, hvilket egentlig er mærkeligt, da der er god plads at brede sig på. Vandringen er dyb, og tasterne sejler lidt, så fornemmelsen, når du skriver, bliver en smule ujævn. Til almindelig navigation er det ikke så kritisk, men det er ikke en maskine til det tunge tekstarbejde. Touchpad’en er dog fin og responsiv.

Med to USB-C- (den ene til opladning) samt to USB A-porte, lyd ind/ud og indgang til microSD-kort er der heller ikke meget at klage over, når det gælder forbindelser.

Kvik maskine

Ydelsen er helt udmærket. Det er den hurtigste Chromebook her i testen. Til alle almindelige opgaver kommer du derfor næppe i underskud. Det er dog ikke en gamingmaskine. Til spil har den begrænsninger. Men batteritiden er god. Med sine velafmålte egenskaber er det en Chromebook, der vil kunne tilfredsstille mange.

Testredaktøren mener

Chromebooks er fortsat svagere på rå ydelse, men det mærkes ikke nødvendigvis. Meget foregår nemlig i skyen, og så er det ikke maskinens egne kræfter man trækker på. En god netværksforbindelse betyder derfor nogle gange mere end en stærk processor eller et dedikeret grafikkort.

TAGS
budget
god pris
køb af bærbar
Stortest

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S