Home » Bærbar computer » Billige bærbare [STORTEST]: Du får enormt meget computer for pengene
Billige bærbare [STORTEST]: Du får enormt meget computer for pengene

Billige bærbare [STORTEST]: Du får enormt meget computer for pengene

Share

Dur en bærbar computer i prislaget 2000-4500 kroner til noget som helst? Det afslører vi i denne test af seks billige maskiner. Resultatet er overraskende positivt: Der er rigtig meget at komme efter i dette segment

Udviklingen inden for bærbare computere er gået lynhurtigt. Du kan i dag få bomstærke bærbare i ultraslankt design med knivskarpe 4K-skærme og et væld af avancerede funktioner.

Men de koster kassen. Og har man virkelig brug for alle disse fine egenskaber, hvis man bare skal bruge en gedigen computer til dagligdagens basale opgaver – internet-surferi, lidt underholdning hist og her og almindeligt kontorarbejde på farten?

Chromebooks’ domæne

Hvor langt kan man egentlig gå ned i pris, før kompromiserne bliver for store? Vi tester seks af de billigste bærbare computere, vi kunne opdrive, med et loft på 4500 kroner for at finde svaret.

Se også:  Problemer med den bærbare pc? Her er løsningerne

Når man søger computere i dette prisleje, bliver det hurtigt klart, at her har Chromebooks fundet sig godt til rette. Googles styresystem kører primært i skyen, og derfor behøver man ikke fylde computeren med et væld af kostbare komponenter. Der er god valuta for pengene i denne type computer. De repræsenterer derfor halvdelen af deltagerfeltet.

Testredaktøren om ...
Tilslutningerne i billige computere

”USB C-standarden er glædeligvis vidt udbredt i dette segment. Både som dataport og som strømtilslutning. Det betyder, at du kan bruge de samme adaptere på kryds og tværs af de forskellige maskiner.

Således er vi forbi det punkt, hvor hver maskine kræver sin egen særlige adapter. Det er desværre langt fra standard på dyrere maskiner, og på den måde er de billige maskiner faktisk godt fremme i skoene.”

Chromebooks

”Chromebooks er fortsat svagere på rå ydelse, men det mærkes ikke nødvendigvis. Meget foregår nemlig i skyen, og så er det ikke maskinens egne kræfter man trækker på. En god netværksforbindelse betyder derfor nogle gange mere end en stærk processor eller et dedikeret grafikkort.”

Computernes generelle kvalitet

”Kompromiserne er der, men de er langt fra så tydelige, som de tidligere har været i dette prissegment, og du vil ikke nødvendigvis mærke noget til dem. Det afhænger helt af din brug af computeren. De bedste i testen udgør, uden de store afsavn, en glimrende computer til hverdagsopgaver og basalt arbejde på farten.”

Selv for Windows-computerne må man dog sige, at specifikationerne i dette prissegment er kommet op i et rigtig fornuftigt leje, med Full HD-skærme, anstændige processorer, en pæn mængde ram og gode tilslutningsmuligheder. Til gengæld halter det ofte på lagerplads og batterikapacitet.

Sådan bedømmer testholdet

AOD giver alle testede produkter en karakter på mellem 1 og 6 stjerner på en række udvalgte punkter. Ved beregningen af ”Samlet vurdering” tillægges karakteren for ”Ydelse” samme vægt som alle andre karakterer tilsammen.

”Testvinder” er testens bedste produkt samlet set. ”Bedste Køb” er det produkt, som giver bedst valuta pr. investeret krone. Nogle produkter får desuden anerkendelsen ”Anbefaler” for særlig høj kvalitet.

Læs testene på de næste sider …

1 2 3 4 5 6 7 8Næste

TAGS
budget
god pris
køb af bærbar
Stortest

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S