Home » Bærbar computer » Billig all-round computer
Billig all-round computer

Billig all-round computer

Share

Fra onsdag d. 7. august er Aldi klar med den nyeste Medion bærbare computer til kun 4.499 kroner. Det er en fin all-round computer, der er en god skolestartscomputer. Den er god til almindelig hverdagsbrug, til internetsurf og den flotte skærm gør den god til film

Medion Akoya P6613 er en rigtig flot computer. Den er muligvis lidt stor at slæbe med i skolen, for med den flotte 16″ skærm, fylder den ret meget i såvel taske som på skolebordet.

Men det er faktisk en fortrinlig all-round computer, der i høj grad kan bruges som en skolecomputer. Den kommer med en 60 dages prøveversion af Microsoft Office 2007, og hvis det er for dyrt at købe licens til, så er det jo altid muligt at hente OpenOffice.org, en rigtig god erstatning.

Skærmens størrelse gør også, at der er plads til et godt stort tastatur og et fuldt numerisk tastatur ved siden af – rigtig flot, og noget som brugere der bruger regneark, virkelig vil sætte pris på.

Designet er også godt – en stålgrå overflade, der minder lidt om børstet aluminium, er hvad der møder dig, når du åbner låget. På ydersiden er den sort (som næsten alle andre Akoya’er), og lige over skærmen er der placeret et webcam og en mikrofon. Den indbyggede mouse pad er placeret så man ikke kommer til at ramme den unødigt, når hænderne placeres på tastaturet, og den er en anelse nedsænket i rammen, hvilket er med til at give et elegant look. Alt i alt en fin computer til en meget billig pris.

Se også:  HP Elitebook x360 1040 [TEST]: Mest til førsteklasses business – men også til sjov

Lidt tal, trods alt

Men ingen hardware-anmeldelse uden nogle tal. Vi testede computeren på en række forskellige punkter, blandt andet med vores testsoftware PCMark Vantage og 3DMark Vantage, SiSoftware Sandra 15,42 og Battery Eater. Vi forsøgte også forsigtigt med et par spil på computeren, men da den ikke er ment som en gaming-computer, skal vi undlade at gå i dybden med den test her.

P6613 scorede 2533 3DMarks og 2823 PCMarks. Det er tal, der ligger lidt på den lave side, men da det er en all-round computer og ikke en performance- eller gamingcomputer, så er det alligevel acceptable tal. Og til en pris på under 5.000 kroner, er det faktisk slet ikke så ringe endda.

Vi må endnu en gang påpege, at Medion ikke markedsfører denne computer som en spillecomputer, så derfor må du heller ikke købe den i forventning om, at du nok sagtens kan spille på den alligevel. Naturligvis vil du kunne afvikle spil på den, men de store tunge 3D-spil, vil helt sikkert ikke køre godt på den.

Se også:  Acer Swift 5 SF514-55T [TEST]: Økonomisk og kompakt letvægter med gode muskler

Set udfra et pris/ydelses-forhold får du rigtig meget computer for pengene, og når vi tillægger, at den er udstyret med 4GB hukommelse, 320GB harddisk, 16″ skærm i 16:9 format, 802.11 b/g/draft-n trådløst netværkskort og et imponerende 10/100/1000Mbit/sekund netværkkort, så bliver det pludselig en endnu bedre forretning.

Computeren er ydermere udstyret med en integreret 4-i-1 kortlæser (SD/MMC/MS/MS Pro) et 8x multistandard dvd-/cd-brænderdrev, der understøtter dvd-ram og dual layer samt et 8-cellers Li-ion batteri, hvor sidstnævnet var med til at give computeren en imponerende flot batterilevetid.

Således afslørede Battery Eater, at den hårdeste test kunne køre i 2 timer og 28 minutter, mens den mildeste test kunne afvikles i 4 timer og 38 miutter. Det er faktisk ret flot, hvilket igen øger værdien på denne computer.

Det eneste vi for alvor ikke var glade for, var den medfølgende mus, der bare er alt for lille og skrøbelig. Men det opvejes af, at der medfølger en fin taske til computeren. Læs mere her.


Akoya P6613
4

Alt om DATA siger

En rigtig god All-round computer, der blandt andet er rigtig god til skolestart

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Bærbar
Laptop
skolestart

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S