Home » Foto » Billedbehandlende troldmand
Billedbehandlende troldmand

Billedbehandlende troldmand

Share

Det er imponerende, hvad du kan med den nye pakke af Photoshop Elements 9 og Premiere Elements 9. Alt om DATA har afprøvet dem, og vi føler os som de rene digitale troldmænd

Der er gået omkring et år, siden Adobe sidst sendte sin bundle af Photoshop Elements og Premiere Elements på gaden, og vi var faktisk lidt skeptiske over, hvorvidt Adobe virkelig kunne tilføre noget nyt til version 9 i serien. Der var så mange nyheder i version 8, at vi godt nok havde vores tvivl.

Men vores tvivl skulle hurtigt blive gjort til skamme, for denne bundle indeholder rigtig mange nyheder og er nu en så omfattende programpakke, at den næsten er ved at konkurrere mod de store, og meget dyrere, programmer fra Adobe (men også kun næsten).

Først til billederne

Vi startede med at kigge nærmere på Photoshop Elements 9, der er det af de to programmer, som du bruger til at redigere billeder med. Photoshop Elements indeholder en del forbedrede funktioner i forhold til version 8 og en række nye funktioner.

En af de spændende nye funktioner er den, hvor du kan lave de såkaldte ”cut outs”, altså billeder, hvor dele af billedet stikker ud af billedrammen.

Du starter den indbyggede guide til effekter, vælger den ønskede effekt, her ’cut outs’, og så følger du bare guiden trin for trin. I løbet af ganske få minutter fik vi et billede af en meget nysgerrig hvalp til at ligne et billede, hvor hvalpens snude stak ud af billedrammen. Det gik hurtigt og var utrolig let.

Se også:  Appen er død - her er afløseren

Adobe har også indført en anden smart funktion, nemlig en bedre kontrol og styring med lagene. Nu kan du vise en del af et billede gennem et andet ved at bruge lag-masker, så du kan styre, hvor gennemsigtigt et område på et billede skal være. Smart og nemt.

Noget andet, der virkelig får tommelfingeren til at vende opad hos os, er den forbedrede spot healing brush, der, når du bruger den på den traditionelle måde, virkelig hjælper på ødelagte billeder. Men nu kan den også klare et par ret smarte opgaver:

Dels kan du nu redigere ting ud af dit billede bare ved at male over dem. På den måde kan du fjerne en person fra billedet, hvis du ikke ønsker, at moster Oda skal være med på billedet med udsigten til Eiffeltårnet, eller du kan fjerne den uheldigt placerede paraply, som det ikke var meningen skulle med, da du fotograferede en flot udsigt.

Photomerge er også blevet forbedret markant, så du nu kan give et billede et bestemt udseende eller stil bare ved at trække et foto med en given stil hen over dit billede.

Så hvis du ønsker en bestemt gråtoneeffekt på dit billede, kan du tilføre det ved at hive et billede med den effekt ind på dit billede.

Se også:  Fjern uønskede elementer i videoer

Så til videoen

Hvor det er mest forbedringer med nogle få nye funktioner, der præger Photoshop Elements, så er der rigtig mange nyheder i Premiere Elements 9. For eksempel understøtter programmet nu muligheden for at importere videoer såvel fra flip-kameraer som dslr-kameraer og naturligvis stadig fra de almindelige videokameraer.

Adobe har også arbejdet meget med at få forbedret lydredigeringen, så det nu er utrolig let at reducere baggrundsstøjen, når du har filmet et sted med bilstøj eller lignende. Det fungerer meget let ved kun ganske få museklik.

Der er også tilført nogle sjove effekter, så hvis du gerne vil have, at din video skal minde om en tegnefilm, så klarer Premiere Elements det for dig helt automatisk. Resultatet er dog mere sjovt, end det er kønt.

En rigtig spændende funktion er, at du nu kan lave online-dvd’er. Altså du kan fremstille en webside, hvor din video præsenteres, som den ville på en dvd, komplet med menuer og kapitelindeks. Det giver helt nye muligheder for, hvordan du udveksler videoer med dine venner.

Endelig skal vi da lige rose Adobe for, at man med version 9 nu understøtter både pc og Mac, og at du får begge versioner i en og samme pakke. Godt gået, Adobe.


<a href="http://www.altomdata.dk/tags/Photoshop Elements" title="Mere indhold om Photoshop Elements">Photoshop Elements</a> 9, <a href="http://www.altomdata.dk/tags/Premiere Elements" title="Mere indhold om Premiere Elements">Premiere Elements</a> 9
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
4.5

Alt om DATA siger

En utrolig god softwarepakke, der indeholder så mange redigeringsmuligheder af såvel billeder som video, at det skulle undre, om du får brug for andre programmer.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
adobe
Billedbehandling
Photoshop Elements
Premiere Elements

DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S