Home » Bilen » I fremtiden skal bilerne på vejene advare hinanden mod farer
I fremtiden skal bilerne på vejene advare hinanden mod farer

I fremtiden skal bilerne på vejene advare hinanden mod farer

Share

Biler i EU kunne dele data på farten, så de kan advare hinanden om eventuelle farer forude. Det er Ford, der har fået ideen med at lade køretøjer snakke med hinanden, og andre bilmærker er med

Trafikuheld eller huller i vejen skal ikke længere komme bag på EU’s bilister. I hvert fald ikke, hvis de sidder bag rattet i et køretøj, som er online-forbundet. Bilproducenten Ford er gået sammen med EU-Kommissionen i et projekt, hvor bilister eller rettere deres biler deler oplysninger med hinanden via servere.

Projektet har fået navnet Data for Road Safety. Her vil bilproducenter, som deltager i samarbejdet, kunne identificere og dele information om trafikale sikkerhedsrisici med hinanden.

”En bil, der er tilkoblet online, kan give føreren besked om en eventuel fare, der venter rundt om næste sving. Denne form for sikkerhedsteknologi kan blive til et helt økosystem af datadeling, der øger trafiksikkerheden for alle bilister – ikke kun Ford-ejere,” udtaler Peter Geffers, chef for Connected Vehicles hos Ford Europa.

Se også:  Ford har lavet en coronavenlig julesweater, du faktisk gerne vil ses i
Data kommer fra udstyret

Teknologien bag bygger på Local Hazard Information, som Ford i 2020 introducerede i sin model Ford Puma. Local Hazard Information inkluderes nu i alle nybyggede Ford-biler, heriblandt også den nye Ford Kuga.

Data for Road Safety-samarbejdet følger i hælene på et 16 måneder langt pilotprojekt, hvor titusindvis af sikkerhedsrelaterede informationer blev udvekslet mellem biler af forskellige mærker. Informationerne kunne for eksempel handle om havarerede biler, glatte veje eller nedsat synlighed.

Data om brug af tågeforlygter, automatisk nødbremsning eller aktivering af airbags blev automatisk og anonymt registreret i hvert køretøj. Efterfølgende blev data brugt til at danne et billede af, hvor en potentiel fare eller forhindring befandt sig.

Se også:  Biler og teknologi mødes - nu er det Ford og Google
Advarsler udsendes til biler

Informationerne blev sendt via FordPass Connect-modemet til en krypteret Ford-server. Herfra blev de sendt videre til resten af projektets deltagende bilproducenter og videre til de deltagende køretøjer.

Relevante meddelelser landede hos køretøjer i nærheden af den potentielle fare. Informationerne kan eksempelvis også bruges til at advare nødtjenester og levere nøjagtige placeringsdata på få sekunder.

Ud over Ford omfatter samarbejdet bilmærker som Volvo, BMW og Mercedes-Benz.

Der er endnu ingen oplysninger om, hvornår eller hvordan projektet skal rulles ud.


TAGS
bilsikkerhed
Ford
trafik

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S