Bilen griber rattet før det går galt

Bilen griber rattet før det går galt

Share

Måske skal fremtidens bil ikke være helautomatisk, men blot gribe ind, når der et er nødvendigt. Bilproducenten Toyota er ved at udvikle en ”usynlig” medkører, der aktiverer alle bilens automatiske sikkerhedssystemer ved optakt

En amerikansk undersøgelse viste for nylig, at to ud af tre bilkunder er meget utrygge ved tanken om at sidde i en helt selvkørende bil – hvilket ellers er det mål, som mange bilproducenter er begyndt at arbejde sig hen imod. Men måske er automatikken og sikkerhedssystemer noget, vi skal vænne os til. Den er allerede så småt på vej ind i personbilerne – og det med god grund, for teknologien kan forbedre trafiksikkerheden.

Se også:  Sikkerhed i 2017

Toyota, som er en af de store bilproducenter på verdensmarkedet, der aktivt forsker i automatiske funktioner til biler, har netop etableret Toyota Research Institute (TRI), der er et nyt forsknings- og eksperimentalinstitut for kunstig intelligens og robotteknik placeret nær University of Michigan i Ann Arbor i USA.

Det primære formål at gøre bilkørsel mere sikker og undgå uheld og sammenstød.

”Vi forsøger at udvikle et system, der aldrig selv vil være årsag til ulykker,” udtalte leder af laboratoriet Gill Pratt under en GPU Technology konference i Californien i forsommeren, og Toyota er klar til at skyde en milliard dollar over fem år i udforskning af autonom kørsel, kunstig intelligens og robotteknologi.

Se også:  Bruger du digitale fotos?

1 2 3 4 5 6 7Næste

Del denne