Home » Andet » Bilen går online
Bilen går online

Bilen går online

Share

Vores computere, tablets og mobiltelefoner er allerede forbundet til
skyen. Nu kommer turen til vores biler. Continental har i år præsenteret
den næste version af deres sensor eHorizon, der er udviklet i
samarbejde med IBM og som gør din bil endnu mere intelligent, sikker og
effektiv

Udviklingen inden for avanceret teknologi i biler tager for alvor fart i disse år. En af de største aktører på området er tyske Continental, der har udviklet en stribe avancerede løsninger til biler med henblik på at øge trafiksikkerheden og biløkonomien.

Bilen snakker med skyen

En af industri-gigantens seneste opfindelser er et IT-system, der konstant udveksler data mellem bilen og skyen. De aktuelle informationer om vejr, trafik eller vejarbejde lægges løbende ind på et kort, så føreren kan se dem. Samtidig gøres disse data tilgængelige for bilens elektroniske udstyr, der ved at sende informationer til motor og transmission hjælper med at gøre kørslen så brændstoføkonomisk og sikker som muligt.

Se også:  Fords biler advarer om indbrud på din smartphone

“Systemet kaldes eHorizon, der og er endnu et skridt frem mod automatisk kørsel, hvor bilen selv kontrollerer en stadig større del af kørslen. eHorizon er ikke tilgængelig til eftermontering, men forventes som mulighed i en række nye bilmodeller i de kommende år”, fortæller adm. direktør Georg Nielsen fra Continental Dæk Danmark A/S.

Mål: Trafik uden uheld

Men allerede nu hjælper kameraer, radarer og laserteknologi med at aflæse omgivelserne foran og bag ved bilen både inden for personvogne og erhvervskøretøjer. Et eksempel på en avanceret 3D-løsning er Continentals Surround View, hvor sensorer aflæser omgivelserne hele vejen rundt om bilen og dermed hjælper til yderligere at reducere risikoen for uheld.

“Continentals mål med de teknologiske fremskridt er en biltrafik uden uheld. Både eHorizon og Surround View er løsninger, der understøtter dette mål”, understreger Georg Nielsen.

Smartphones styrer bilen

Continental satser også på anvendelsen af smartphones og smartwatches i forbindelse med bilisternes overvågning og kontrol med forskellige funktioner på bilen. På seneste bilshow i Las Vegas demonstrerede Continental således, hvordan en app kan gøre dit Smart Watch til din bilnøgle, ligesom koncernen har udviklet apps til kontrol af lufttryk og måling af batteriets kapacitet. Alt sammen features, der gør det lettere at være bilist og som bidrager til at øge trafiksikkerheden, fordi elektronikken kan advare ved fejl ofte før de begynder at udgøre en fare.

Se også:  Nu bliver bier koblet på nettet

Teknologi skaber vækst

Netop slutbrugernes, lovgivernes og bilfabrikanternes efterspørgsel på mere og mere elektronik til at gøre kørslen nemmere og sikker får Continental-koncernen til at tro på markant vækst frem mod 2020.

Da 2014-regnskabet med et salg på 37,5 mia. euro blev offentliggjort i marts, sagde koncernchef Elmar Degenhart, at Continentals mål er en omsætning på den anden side af 50 mia. euro i 2020. En vækst, der især vil være drevet af behovet for mere elektronik og software i de nye biler.


TAGS
Bil
internet of Things
transport

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S