Home » Samfund » Big Brother er inviteret indenfor
Big Brother er inviteret indenfor

Big Brother er inviteret indenfor

Share

Det er ikke kun i offentlige rum, at der kommer mere overvågning. Også i private hjem bliver behovet større – her handler det lige så meget om tryghed. Datatid kigger på de nyeste trends.

For godt et års tid siden kunne vi fortælle, at flere og flere private hjem har fået overvågning. Her var tale om hjem med mange kostbare ting, og det er da stadigvæk mest her, at der er salg i overvågning til private.

Det er jo, hvor tyvene ved de kan finde de dyre genstande, at de også søger. Men trenden går klart mod, at os med en knap så voldsom overførsel fra vores arbejdsgiver hver måned også vil have overvågning.

Her handler det ikke kun om at beskytte vores materielle goder, men i lige så høj grad om tryghed. Det kan være i områder, hvor der er mange indbrud, eller folk der føler sig truede.

Også par der er gået fra hinanden, hvor manden bliver ved med at opsøge ekskonen kan være oplagt – eller steder hvor der er meget trafik af mennesker i området. Det handler altså om tryghed – om at kunne sove bedre om natten.

Bedre tilgængelighed

Det er på grund af den øgede velstand – trods krisen – at overvågningssystemer er blevet nemmere tilgængelige for privatpersoner. Det øgede salg og derved lavere priser og ikke mindst større forskning på området gør, at det er blevet billigere.

Du kan faktisk nøjes med at købe et enkelt kamera, og så er du kørende. Denne løsning kommer fra Mobotix og kræver ikke meget. De fleste hjem har efterhånden noget trådløst udstyr og med førnævnte kamera, behøver du egentlig ikke mere, fordi du kan gemme billederne i kameraet.

Den nødvendige software er også gemt i kameraet, så det er blevet meget mere nemt og enkelt at lave en installation. Du behøver heller ikke længere have hjælp af en eller anden computerekspert, nu kan de fleste sagtens sætte et system op selv.

Se også:  87 procent af virksomheder i Danmark er uforberedte på at cyberangreb

Trenden er, at priserne falder, og fordi det nu er blevet så forholdsvis billigt, begynder folk også at sætte løsninger op i f.eks. deres sommerhus, ved deres båd eller i garagen, hvis de har en dyr bil stående.

I princippet kan man sige, at fra 6.000-7.000 kr. kan du i dag få et professionelt højkvalitetskamera. Med et kamera fra Mobotix som har 360 graders teknologi, kan du dække et rigtigt stort område med kun det ene kamera.

Trenden på kamerafronten er som beskrevet tidligere, at alt er indbygget i ét kamera. Her er tale om digitale typer – de gamle analoge er døde. Nu taler man mere om kameraets opløsning – om det er low- eller hires.

Med høj opløsning har du bedre mulighed for at zoome ind og se detaljer, som kan være afgørende for, om du kan genkende en person eller for eksempel en nummerplade på en bil.

[pt id=’2007361′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Med 180 graders dækning og høj opløsning kan du dække et kæmpe område med ét kamera. Typer med 360 grader der kan drejes via fjernbetjening på pc’en findes også.”‘]

Med 180 graders dækning og høj opløsning kan du dække et kæmpe område med ét kamera. Typer med 360 grader der kan drejes via fjernbetjening på pc’en, findes også.

Præventiv virkning

”Årsagen til at jeg har fået et overvågningssystem, er primært fordi, jeg ikke gider have nogen, der kommer ind og besøger mig, som ikke er inviteret. Det er den præventive virkning, jeg går efter” fortæller en bruger, som har fået installeret et system.

Brugeren vil være anonym, men fortæller, at han ikke har gjort sig umage for at skjule kameraerne på nogen måde. Det er helt bevidst, da det skal virke præventivt.

”Det er nok, at jeg kan få optaget dokumentation af uindbudte gæster, så politiet kan tage over herefter” fortæller den anonyme bruger.

Datatid kender brugerens identitet, og han har fået et system, hvor han har to kameraer indenfor og seks udenfor. Han kan se alle billederne på en skærm på sin pc, når som helst han ønsker.

Se også:  Kan du ikke skaffe it-folk? Løsningen kan være nye sikkerhedstjenester fra Microsoft

Der er også indbygget alarm i huset, og får han melding om en alarm i en zone, kan han hurtigt gå ind og få billeder fra området. Han fortæller også, at der ikke har været negative reaktioner fra venner og familie, når han forklarer, hvad systemet og kameraerne er sat op for.

[pt id=’2007362′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Et ultralille kamera fra tyske Mobotix dækker et stort felt og kan installeres så det ligner en røgalarm – tyven vil ikke se det som et kamera med det samme. Andre typer er store og meget synlige. Her er det lige så meget den præventive effekt der tæller.”‘]

Et ultralille kamera fra tyske Mobotix dækker et stort felt og kan installeres, så det ligner en røgalarm – tyven vil ikke se det som et kamera med det samme. Andre typer er store og meget synlige. Her er det lige så meget den præventive effekt, der tæller.

Det er jo ikke for at snage – udelukkende for at kunne overvåge, og håbe at de synlige kameraer betyder, at indbrudstyve eller en overfaldsmand vælger at holde sig væk, da faren for at blive opdaget er for stor.

I praksis behøver du ikke gøre så meget som vores anonyme bruger her – med få midler kan du som sagt få løsninger, der virker godt. Du kan i praksis lave løsninger med overvågning og alarmer, som gør dit hjem nærmest 100 % sikkert.

Men det er de færreste, der gør det trods alt. Vi vil vel heller ikke leve i et hjem, der lige så godt kunne være et fængsel.

Men med få midler og en overkommelig pris kan du sove lidt bedre om natten, og her er det fortrinligt med den nye teknologi, som læsere af dette magasin ikke vil have svært ved at bruge, uanset om løsningen kommer som de viste eksempler eller andre leverandører.

Ønsker du overvågning, kan du groft sagt blot tilslutte et webcam og et simpelt program til at styre det.

Men vil du have en lidt mere avanceret og professionel løsning, bør du kigge efter dem, der har erfaring og et godt renomme på dette felt. Ellers er det skønne, spildte kroner.

[pt id=’2007363′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Dette kamera fra Axis er en af de nyeste typer fra denne producent og de kan som Mobotix-modellerne også bruges via netværk så man kan se hvad der foregår – i princippet alle steder på kloden hvor man har adgang til internettet.”‘]

Dette kamera fra Axis er en af de nyeste typer fra denne producent, og de kan som Mobotix-modellerne også bruges via netværk, så man kan se, hvad der foregår – i princippet alle steder på kloden hvor man har adgang til internettet.

Gratis software

Der findes mange producenter af overvågning. Bl.a. Mobotix har et bredt udvalg og et godt renomme. De har netop udviklet et program, der hedder MxEasy, som er et program, som er udviklet til private.

Det er meget simpelt, og der er ikke nogen store menuer at sætte sig ind i – blot en enkel brugerflade. Det eneste, det kræver, er et kamera. Du kan prøve det på www.mobitix.com, hvor du også kan finde programmet. Det kræver dog, at du har et kamera.


TAGS
overvågning
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S