Home » Software » Guide: Bevar dit privatliv på skærmen
Guide: Bevar dit privatliv på skærmen

Guide: Bevar dit privatliv på skærmen

Share

Er du bekymret over, om andre følger med, når du bruger din bærbare computer offentligt? Brug AntiSnooper, der skærmer alle informationerne, så nysgerrige øjne ikke længere kan følge med

Surfing over andres skulder er et gammelt trick, når det handler om at hapse oplysninger fra intet-anende brugere. Du kan kryptere dine data og beskytte dem med adgangskoder, men når du har åbnet din bærbare på et offentligt sted, er der ikke meget, du kan gøre for at forhindre nogen i at se med. Problemet er blevet større, da flere udfører deres arbejde i for eksempel toget.

AntiSnooper hjælper dig med at generobre dit private rum ved at sløre indholdet i åbne vinduer. Du kan bruge programmet til at beskytte indholdet på din Facebook-væg, mens du chatter med en ven i et andet vindue, eller sløre teksten i et dokument, mens du arbejder i et andet. Du kan teste værktøjet med en 15-dages gratis prøve-version. Herefter er du nødt til at købe en licens til cirka 70 kroner.

Datatid TechLifes bedste tip
Bruger du flere computermonitorer, kan AntiSnooper også sløre indholdet på de andre skærme.

1 Hent og installer
AntiSnooper fås som en eksekverbar installationsfil eller et zip-arkiv fra www.snapfiles.com/get/antisnooper.html. Hent installationsprogrammet, og dobbeltklik på det for at starte installationen. Under opsætningen skal du beslutte, om du vil have en Startmenu-mappe og et skrivebordsikon. Derefter starter AntiSnooper automatisk.

Se også:  Tor du lade være? Undgå at blive overvåget, når du går på nettet

DT01_antisnooper01

2 Grundlæggende indstillinger
Under fanen ”Indstillinger” konfigurerer du de grundlæggende indstillinger. Her ser du nogle afkryds-ningsfelter. Første felt starter AntiSnooper automatisk, det andet minimerer værktøjet til Meddelelsesområdet i stedet for Proceslinjen, og det tredje holder softwaren opdateret. Aktivér alle for at få mest muligt ud af programmet.

DT01_antisnooper02

3 Vælg vinduer
Gå til fanen ”Windows Protection” for at vælge de vinduer, du vil skjule. Her skal du klikke på bjælken ”Mouse Window Selection” for at åbne redskabet Finder Tool. Nu åbnes de vinduer, du vil skjule, for eksempel et program- eller browservindue. Klik og hold på ikonet med forstørrelsesglasset, og træk det hen til vinduet.

DT01_antisnooper03

4 Beskyt dine vinduer
Er de vinduer, du vil beskytte, i forvejen åbne, kan du skjule dem ved at klikke på bjælken ”Manuel Window
Selection”. Nu listes alle åbne vinduer. Fra denne liste skal du vælge den post, som svarer til vinduet, som du vil beskytte. Klik på vindueikonet for at fremhæve det. For at beskytte vinduet, skal du klikke på ikonet ”+”. 

DT01_antisnooper04

5 Mulighed for beskyttelse
Når du vælger et vindue, som skal beskyttes, vises AntiSnoopers indstillinger, ”Protection Options”. Brug hjulet under “Protection Time-Out” for at angive perioden med inaktivitet, før vinduet skjules. Brug derefter Obscure Factor for at angive niveauet. I vinduet Test Application foroven kan du se det foreløbige resultatet.

Se også:  Sletning af data bliver standard hos Google

DT01_antisnooper05

6 Opsæt en pauseskærm
Udover at sløre tekst kan AntiSnooper beskytte vinduet ved at vise en pauseskærm. Vil du prøve det, så klik på bjælken ”Window Screensaver” for at få en liste over understøttede pauseskærme. Klik på knappen ”Play” for at se den i preview-vinduet. Vil du bruge en pauseskærm, skal du klikke på det tilsvarende knap-hjul.

DT01_antisnooper06

7 Tilpas profilerne
Gentag trin 3-6 for også at skjule flere vinduer. Når du er færdig, skal du skifte til fanen ”Protected Profiles” for at tilpasse profilernes måde at arbejde på. Vinduet
viser navnet på det program, som vinduet tilhører og måden det beskyttes på. Klik på de tilsvarende knapper for at redigere en profil eller slette den.

DT01_antisnooper07

8 Nu er du færdig
Minimer AntiSnooper til Meddelelsesområdet, og brug Windows som normalt. Når du flytter fokus væk fra et af de beskyttede, åbne vinduer, vil det blive sløret ud fra indstillingerne. Du kan deaktivere beskyttelsen af et vindue ved at hente programmet op fra Meddelelsesområdet og gå ind under fanen ”Window protection”.

DT01_antisnooper08


TAGS
AntiSnooper
Privatliv

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S