Home » Mobiltelefon » Betal taxituren med en SMS
Betal taxituren med en SMS

Betal taxituren med en SMS

Share

Som det første taxiselskab i Danmark tester nordsjællandske 4×48
TaxiNord SMS-betaling for taxituren. Alle med en mobiltelefon kan betale
for egen eller andres taxitur via SMS. SMS-betaling kræver ingen
tilmelding eller registrering – betaling for taxituren trækkes nemlig
over telefonregningen

SMS-betaling er den ideelle betalingsform for eksempelvis forældre, som vil sikre, at deres teenagere altid kan betale for en taxa hjem efter en bytur. SMS-betaling er en ekstra betalingssikkerhed, hvis de unge ikke har kreditkort eller kontanter på sig – man skal blot meddele chaufføren, at man ønsker at betale med SMS. Enten med ens egen mobil eller ved at lade far eller mor derhjemme betale via deres mobiltelefon.

Den trygge taxitur

Direktør i 4×48 TaxiNord, Carsten Aastrup, understreger trygheden ved SMS-betaling, ”I dag har stort set alle unge mennesker en mobiltelefon på sig. Derfor er det naturligt, at SMS-betaling nu indgår i vores tryghedsskabende servicetiltag, som bl.a. omfatter app-bestilling og nu SMS-betaling via mobilen samt brugeranmeldelser på sociale medier som fx. Facebook. Og har kunden glemt kreditkortet hjemme eller brugt sine sidste kontanter til en hotdog på Rådhuspladsen, yder er SMS-betaling sikkerhed for, at man altid kan tage en af vores taxier hjem”.

Se også:  Uber på vej med flyvende taxaer

Taxituren betales over mobilregningen

SMS-betaling for taxituren er et samarbejde mellem 4×48 TaxiNord, de fire store teleselskabers (TDC, Telia, 3 og Telenor) fælles mobilbetalingsvirksomhed Paii ApS, betalingsudbyderen Pay4it samt taxameterleverandøren Finn Frogne A/S.

”SMS-taxibetaling er en ægte win-win situation for taxikunden, centralen samt vognmanden/chaufføren”, pointerer Carsten Aastrup, som ser frem til kundernes reaktioner, ”Herefter tager vi stilling til eventuelle tilretninger og er klar til at rulle løsningen ud i alle 600 taxier”.

Mobilbetaling er nem og sikker teknologi

Peter Lykke Rasmussen, grundlægger af Kolding virksomheden Pay4it, ser store muligheder for betaling med mobilen, ”SMS-betaling af taxituren er endnu et eksempel på mulighederne ved såkaldt M-Payment. Inden for det sidste års tid er M-Payment vokset i de nordiske lande. Uanset om der er tale om betaling for sodavand, billvask eller sol, så har det første år vist, at forbrugerne har taget SMS-betaling til sig.

Når M-Payment er så populært, så skyldes det først og fremmest, at SMS er en utrolig stærk kommunikationsform. Stort set alle har en mobil, og de fleste har den lige ved hånden, så en SMS kan sendes hurtigt. Samtidig er betaling over SMS utrolig let. I modsætning til andre teknologier, så kræver M-Payment ingen forud-registrering, og brugerne skal ikke først indbetale penge på en konto. De skal blot skrive en kort besked og sende en SMS – så er købet foretaget. Udviklingen har vist, at det ikke altid er den mest avanceret teknologi, der vinder. Teknik, der er nem at bruge vil have den største brugertilslutning”, understreger Peter Lykke Rasmussen.

Se også:  MobilePay klarer dine regninger til halv pris

Sådan betales taxituren over mobilregningen

Et kredsløb mellem taxikundens mobiltelefon, Pay4it, taxicentralen og chaufførens mobiltelefon sikrer i løbet af sekunder, at taxituren kan gennemføres med SMS. I praksis sender passageren en SMS med taxiselskabets initialer, vognnummer samt beløb til et dedikeret SMS-telefonnummer, en SMS med bekræftelse kommer retur og skal besvares, hvorefter betalingen gennemføres og afsluttes med en SMS til chaufføren, som skal bekræfte, at beløbet stemmer med taxametret.

Mobilbetaling med SMS koster for passageren, udover taxiturens pris, 5 % + kr. 1,75 samt alm. SMS-takst. Teleselskaberne har lagt et forbrugsloft på kr. 225 pr. tur og kr. 750 pr. døgn. Dette loft gælder dog ikke, såfremt taxikunden har tilknyttet et betalingskort til Paii app’en. I så fald er loftet Kr. 7.500.


TAGS
mobilbetaling
SMS
taxa

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S