Home » Andet » Betal i supermarkedet med et enkelt svip
Betal i supermarkedet med et enkelt svip

Betal i supermarkedet med et enkelt svip

Share

I nær fremtid kan du betale for dagligvarer ved blot at holde mobiltelefonen hen til betalingsterminalen og swippe en enkelt gang. Det er perspektivet i et samarbejde mellem Swipp og Verifone, som lige nu afprøves i Lidl.

Swipp og Verifone kan nu vise en ny slags mobilbetaling i samarbejde med dagligvarekæden Lidl. Mobilbetalingen kræver blot en ny chip i terminalerne, så det bliver både nemt og billigt for butikkerne at tilbyde kunderne at swippe ved kassen.

 Lidl tester nemlig en ny form for mobilbetaling i to af sine butikker i et beskyttet setup, som kun særlige testpersoner kan bruge.

“Vi ser dette som en game-changer for mobilbetaling, for nu kan det ikke blive nemmere for butikker og handlende at indføre betaling fra mobiltelefonen. Indtil nu har butikkerne været nødt til at gå en omvej for at give danskerne mulighed for at betale fra telefonen. Ekstra hardware i kasselinjen og ændringer i butikkens it-system har været nogle af forhindringerne, som vi nu kan eliminere. Med denne løsning behøver butikkerne blot sætte en ny chip i deres eksisterende betalingsterminaler, så er de klar til mobilbetaling”, siger Peter Bredgaard, kommerciel chef hos Swipp.

Lidl er godt på vej

Lidl har betalingsterminaler fra Verifone i samtlige 98 butikker. Med den nye chip-løsning ønsker Lidl at tilbyde kontaktløs og direkte betaling mellem Swipp på kundens mobiltelefon og betalingsterminalerne. Der er nu gennemført hundredvis af succesfulde betalingstransaktioner, hvor betalingen sker gennem bluetoothforbindelsen fra telefonen til Lidls betalingsterminaler. Lidl åbner for almindelige Swipp-brugere, når løsningen er færdigtestet.

“Teknisk set er vi godt tilfredse. Det er en hurtig og effektiv betalingsform, som vi ser frem til at tilbyde vores kunder. Vi kan se, at Swipp spiller godt sammen med Verifone i de to butikker, hvor vi tester løsningen. Det er en klar fordel, at vi så let kan integrere det i vores eksisterende kassesystem, og at vi ikke skal købe nye enheder til vores butikker. Hvis alt fortsætter efter planen, forventer vi at have alle betalingsterminaler i samtlige butikker klar til direkte mobilbetaling med Swipp fra maj 2016, siger CIO Matthias Rûdinger fra Lidl.

Mobilbetaling til store og små

“Lidl var først med kontaktløs betaling, og nu tester kæden at samle kortbetaling og mobilbetaling i én og samme løsning. Det er enkelt og logisk. Betalingsterminalen har man jo allerede, og man sparer udvikling, integration og vedligeholdelse. Vi kan nu kombinere en lynhurtig og simpel oplevelse for forbrugerne med en næsten lige så nem forberedelse for butikken”, siger adm. direktør Chris Lund Hansen fra Verifone.

Verifone understreger, at det ikke kun er store butikker og kæder, der har gavn af denne mobilbetalingsløsning. Også for den lille handlende med få terminaler vil installationen af den nye chip og dermed mobilbetaling med Swipp være nem, billig og hurtig.

“Hvis man vil fremtidssikre sin butik, er det oplagt at bygge betalingsløsningen op om en betalingsterminal, som tager imod almindelige betalingskort, kontaktløse kort og mobilbetaling. Den tilgang er lige relevant for både store og små butikker i Danmark, siger adm. direktør Chris Lund-Hansen fra Verifone.

Verifone har en markedsandel på lige over 50 pct. i Danmark og leverer betalingsterminaler til flere end 39.000 butikker og handlende. Alle disse handlende kan vælge at indføre mobilbetaling på den nemme måde sammen med Swipp.


TAGS
mobilbetaling
Swipp

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S