Home » Sikkerhed » Beskyttelse til dine klientcomputere
Beskyttelse til dine klientcomputere

Beskyttelse til dine klientcomputere

Share

Endpoint Security er ESET’s nyeste sikkerhedssystem til virksomheders klientmaskiner. Alt om DATA har kigget lidt nærmere på systemet for at se, hvad det tilbyder

Slovakiske ESET er uden tvivl en af verdens største producenter af sikkerhedsløsninger. Selvom de nok er mest kendte for deres løsninger til private, så har de gennem et par år leveret løsninger til virksomheder, og tidligere på året lancerede de deres nyeste løsning, Endpoint Security.

Systemet er ikke beregnet til hjemmecomputeren, men til klientcomputere i et netværk. Det består da også af flere elementer, blandt andet selve klientsoftwaren, og herudover en administratorserver og en administratorkonsol.

I denne artikel vil vi holde os til at undersøge selve klientsoftwaren, da det vil være alt for omfattende at forsøge at kigge på hele systemet. – Dertil er det alt for komplekst. Men vi skal dog lige sige, at den del af administratorserveren, som vi fik leget lidt med, virkede utrolig avanceret og dog meget let at overskue. Alle logs blev samlet et og samme sted, og samtidig var der adgang til en del værktøjer, som administratoren kunne bruge til at konfigurere de enkelte klienter på netværket med.

Se også:  ESET Internet Security 2022 [TEST]: Flere forbedringer i sikkerhedsfavorit

Omfattende konfiguration

Selve klientsoftwaren har en meget avanceret og omfattende konfiguration, men ligner dog langt hen ad vejen et traditionelt sikkerhedsprogram til hjemmecomputeren.

Programmet starter op i en oversigtsside, der viser en beskyttelsesstatus. Her har du blandt andet mulighed for at få opdateret, og videre er der menuer til computerscanning, hvor du kan vælge en smart scanning, en tilpasset scanning og at konfigurere scanningerne.

Du kan også vælge menupunktet ’Opdater’, selvom programmet selv holder sig opdateret, punktet ’Opsætning’ og ’Værktøjer’, og det er de to sidste, vi kigger på i denne test.

’Opsætning’ giver dig tre muligheder, dels ’Computer’, ’Netværk’ og ’Web og e-mail’.

Umiddelbart kan du se sikkerhedstilstanden, for eksempel om realtidsbeskyttelse af computeren er aktiveret, om den personlige firewall er tændt, og om der er beskyttelse på internetadgangen. Du kan også vælge at gå ind under de enkelte punkter og arbejde mere i detaljer med de enkelte elementer, for eksempel at få konfigureret realtidsbeskyttelsen, altså hvilke medier der skal scannes, og hvornår filer skal scannes, for eksempel når en fil åbnes, oprettes eller afvikles.

Den personlige firewall er ret avanceret, når du først graver dig ned i opsætningen. Her kan du sætte regler op, både generelle og på lokale og eksterne porte. Det er skønt at kunne arbejde sig så langt ned i en personlig firewall, for på den måde kan sikkerhedsfreaks som undertegnede virkelig få lov til at lege med opsætningen.

Se også:  Eset Business [TEST]: Nem sikkerhed for små og mellemstore virksomheder

Fin værktøjskasse

Der er en fin lille værktøjskasse med programmet. Herfra kan du få en masse oplysninger om din computer, hvilket kan give et fint overblik over, hvad der eventuelt måtte være galt med din computer.

Der er for eksempel et planlægningsværktøj, hvorigennem du kan få afviklet specielle opgaver, såsom at køre et fjernprogram, oprette et øjebliksbillede af computerstatus, scanne computeren og en del mere. Du får adgang til en oversigt over netværksforbindelserne og kørende processer, og du kan se, hvilken aktivitet der er i dit fil- system.

Alle disse mange værktøjer og en del mere gør, at programmet virkelig er en god hjælp, når du skal sikre, at din computer opfører sig ordentligt.

Alt i alt er vi ret glade for Endpoint Security, både klientsoftwaren og de administrationsværktøjer, der følger med.


Endpoint Security
  • Funktionalitet
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
4.5

Alt om DATA siger

Det er altid svært at bedømme software til virksomhedsbrug. Men dette stykke software var vi ret trygge ved, også selvom vi måtte teste det på en enkeltstående computer.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Endpoint Security
eset
sikkerhedsprogram

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S