Home » Sikkerhed » Beskyt din smartphone mod ransomware
Beskyt din smartphone mod ransomware

Beskyt din smartphone mod ransomware

Share

Inficerede SMS’er og e-mails kan låse din smartphone, så du kan risikere at miste al indhold. IT-Sikkerhedsekspert kommer her med fire gode råd til at beskytte sig mod ransomware-angreb

Vi har hørt om ransomware længe, men nu er det ikke alene computeren, der er i fare. Smartphones er de it-kriminelles nye mål.

Sådan lyder det fra Intel Security i deres Mobile Threat Report fra 2016.

Ransomware rettet mod smartphones spredes ofte via SMS’er eller e-mails, der indeholder inficerede links, filer eller bilag. En anden trussel er falske applikationer, der i sidste ende kan låse din smartphone.

”Det kan koste dig dyrt at miste dyrebare billeder, din musiksamling eller andre filer, du vil miste for evigt, hvis ikke du beskytter dig mod den her type af it-angreb,” siger IT-Sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen fra it-firmaet www.anytech365.com

Janus R. Nielsen kommer her med fire gode råd til at beskytte sig mod ransomware-angreb:

Tag backup

Den bedste beskyttelse mod ransomware-angreb er, at du altid har en frisk backup af dine billeder, kontakter, musik og al den data, du ikke vil miste. Når først it-kriminelle har låst eller krypteret data fra din smartphone eller computer, er der ofte ingen vej tilbage end at betale den løsesum, der forlanges. Der er dog ingen garanti for, at dine data bliver frigivet, selvom du betaler. Det er derfor, det er så vigtigt at tage en backup løbende, så dine data kan gendannes efter et it-angreb.

Se også:  Ransomware-løsesummer slog alle rekorder i 2021
Undgå falske applikationer

Falske applikationer ligner ofte velkendte, populære applikationer, og det kan derfor være svært at gennemskue, om en app er falsk eller ej. Mange falske applikationer kan indeholde malware og er en af de store grunde til ransomware. Hold dig derfor til de officielle app-butikker som App Store og Google Play. Et tip er at tjekke andre brugeres anmeldelser af appen, og at undgå apps uden anmeldelser. Endnu en fare ved de falske apps er, at de sender data tilbage til bagmændene, som dermed kan få adgang til personfølsomme data.

Vær kritisk

Ransomware angriber smartphonen ved at brugeren klikker på en SMS, et link eller en fil, der er inficeret. Det sker ofte gennem phishing e-mails, der ser så ægte ud, at de kan være svære at gennemskue. Klik aldrig på et link, før du har undersøgt det nærmere. Modtager du en mail eller en SMS, der virker mistænkelig, som er fra banken eller din ven – så ring til vedkommende for at høre om de har sendt dig en mail/SMS, inden du trykker på noget. Tjek også altid afsenderadressen, hvis det er en mail, der drejer sig om. Selvom den virker bekendt, så tjek efter en ekstra gang. De it-kriminelle kan snyde dig ved at sætte et ekstra bogstav ind i afsenderadressen, så du ikke tænker over, at det kan være fup.

Se også:  Ny EU-rapport: Vi ved næsten ingenting om de mange ransomware-angreb
Beskyt din smartphone

Mange bruger både sin smartphone til private og arbejdsrelaterede data, som helst ikke skal havne i hænderne på de forkerte. Hvis ikke allerede du har et antivirus-program på din mobil, er det vigtigt at skaffe det, så dine private billeder og vigtige passwords forbliver private. Sørg også for at opdatere apps og selve operativsystemet løbende.


TAGS
mobilsikkerhed
ransomware
virus

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S